Nelson, το αδέσποτο σκυλί που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση

June 1, 2022

Nelson, το αδέσποτο σκυλί που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση

Διαφ.




Οι νεόνυμφοι Αλίκη και Γουόλτερ από τον Καναδά περνούσαν το μήνα του μέλιτος στην ηλιόλουστη Ελλάδα όταν ανακάλυψαν μια θέα που δεν περίμεναν ποτέ. Μια μέρα, οι νεαροί συνάντησαν έναν σκύλο που τον έτρωγαν ζωντανό τα παράσιτα και σχεδόν πέθαινε.




Ζούσε στους δρόμους μιας μικρής πόλης και ήταν πλέον μόνο δέρμα και κόκαλο. Μόνο η μύτη και τα μάτια του θύμιζαν τον όμορφο σκύλο που ήταν κάποτε. Όταν το ζευγάρι σταμάτησε το αυτοκίνητο, το τετράποδο ήρθε με όλη του τη δύναμη στην πόρτα του οδηγού, σαν να ζητούσε βοήθεια.

Όταν συνάντησε τους δύο νεαρούς, ο καημένος ο σκύλος έκλαιγε και φοβήθηκε πολύ, πιθανότατα γιατί κανείς δεν του είχε προσφέρει μια πινελιά αγάπης στο παρελθόν. Όμως, παρά την αξιοθρήνητη κατάστασή του, η μικρή του ουρά εξακολουθούσε να κινείται στον αέρα. Ανακουφίστηκε που βρήκε ανθρώπους αρκετά καλούς για να του δώσουν λίγη προσοχή.

Με τη βοήθεια της Greek Animal Rescue, το ζευγάρι άλλαξε αμέσως τα σχέδια των διακοπών του για να σώσει αυτό το λυπημένο και πολύ άρρωστο σκυλάκι.

Οι δύο νέοι κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τον αφήσουν πίσω και είπαν ότι κάτι σχετικά με το βλέμμα αυτού του φτωχού ζώου τους παρακίνησε να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν.



Οι διασώστες τον πήραν από εκεί και του πρόσφεραν μια μερίδα φαγητό, το οποίο το τετράποδο κατάπιε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική, όπου νοσηλεύτηκε για ψώρα και εσωτερικά παράσιτα.

Αφού τον εξέτασαν, οι κτηνίατροι πείστηκαν ακράδαντα ότι αν παρέμενε στους δρόμους, θα πέθαινε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ευτυχώς όμως σώθηκε έγκαιρα και τώρα βρισκόταν στο δρόμο της ανάρρωσης. Με την έναρξη μιας νέας ζωής, έπρεπε να του δοθεί ένα όνομα, έτσι ο κόσμος σκέφτηκε να τον ονομάσει Νέλσον.

Μετά από πέντε μήνες θεραπείας και φροντίδας, η γούνα του Νέλσον είχε μεγαλώσει πλήρως και έμοιαζε με εντελώς διαφορετικό σκυλί. Η μεταμόρφωσή του ήταν εκπληκτική, τόσο σωματικά όσο και συμπεριφορικά. Έμαθε να εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους και δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά ή να κουνάει την ουρά του χαρούμενος.



Αφού ανάρρωσε πλήρως, το επόμενο βήμα ήταν μια πτήση για τον Καναδά για να επανενωθεί με τους νέους που του έσωσαν τη ζωή και στη συνέχεια τον υιοθέτησαν. Όταν τον είδαν, δάκρυσαν με τη νέα του εμφάνιση. Τώρα, ο Nelson είναι ένα τόσο όμορφο και χαρούμενο σκυλί – και όλα αυτά, χάρη σε μερικούς ανθρώπους με μεγάλη καρδιά που δεν έμειναν αδιάφοροι!

Δείτε την υπέροχη μεταμόρφωση του Νέλσον και όσα ακολούθησαν στο βίντεο που ακολουθεί:

Μοιραστείτε αυτήν την καταπληκτική περίπτωση διάσωσης με φίλους και οικογένεια!

 




Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις