Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να ζεστάνετε τα χθεσινά μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων και τελικά όταν τα βγάζετε διαπιστώνετε ότι δεν έχουν ζεσταθεί ομοιόμορφα; Σίγουρα πολλές φορές…
Survivor spoiler 05/06: «Από σήμερα δεν...» - Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού για τον «τέλος» του Άρη Σοϊλέδη!
Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.
Μέγα σφάλμα! Σταματήστε να σουρώνετε τα μακαρόνια στον νεροχύτη γιατί...
Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ' εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.
Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.
Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.