Αν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το Σαββατοκύριακο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με πτι μπερ και γκοφρέτα.
Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το Σαββατοκύριακο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με πτι μπερ και γκοφρέτα.
Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!
if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }
Ξεκινάμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη γκοφρέτα. Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
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
Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως.