Η φέτα είναι το εθνικό μας τυρί, το συνοδεύουμε με σχεδόν όλα μας τα πιάτα και σχεδόν όλοι το λατρεύουμε. Είναι πολλά όμως αυτά που αγνοούμε για το αγαπημένο μας τυρί όπως και αυτά που πρέπει να προσέξουμε τόσο κατά την αγορά του αλλά και την κατανάλωση και την σωστή του αποθήκευση, δείτε εδώ ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε φέτα και λευκό τυρί.
Διαφ.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε σχετικά με την αγαπημένη σας φέτα.
if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι
{
}
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Survivor spoiler 06/06: «Με τον γκόμενο που έχεις...» - Στα χέρια Ασημίνα και Σταυρούλα λόγω του Χρήστου Δάντη!
Ελέγξτε το χρώμα και την όψη της. Αυτό που ψάχνουμε είναι ένα καθαρό λευκό. Το υποκίτρινο θολό χρώμα δεν είναι καλό στοιχείο. Αποφύγετε τυριά με πολλές σχισμές ή τρύπες.
Αφεθείτε στο παιχνίδι της υφής. Ζητάμε μια αίσθηση ολοκληρωμένη και στιβαρή, χωρίς περιττά τριψίματα. Όταν δαγκώνουμε, η φέτα πρέπει να λιώνει ομαλά και ευχάριστα στο στόμα, αφήνοντας μια απολαυστική αίσθηση ποιότητας και πληρότητας.
Εμπιστευθείτε την όσφρηση και τη γεύση σας. Ένα καλό προϊόν θα έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ‒ η δυσάρεστη οσμή δεν είναι ο καλύτερος οδηγός ποιότητας. Στο στόμα αναζητήστε ισορροπημένη γεύση, όπου το όξινο στοιχείο θα υπερτερεί ελαφρά, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη επίγευση.
Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του "εθνικού μας τυριού" και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη. Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;
Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή "εικόνα" στον ουρανίσκο μας.
Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της "ένωσης".