Στην αγκαλιά της νέας της μαμάς στο Λονδίνο είναι η σκυλίτσα που βρέθηκε στο δρόμο ανάπηρη μετά από χτύπημα αυτοκινήτου στην Ορεστιάδα

June 11, 2022

Στην αγκαλιά της νέας της μαμάς στο Λονδίνο είναι η σκυλίτσα που βρέθηκε στο δρόμο ανάπηρη μετά από χτύπημα αυτοκινήτου στην Ορεστιάδα

Διαφ.




Ημικρή σκυλίτσα Ζωή βρέθηκε τον Ιανουάριο που μας πέρασε χτυπημένη με κάταγμα σπονδυλική στήλη, στο πόδι και τη λεκάνη στον Κυπρίνο Ορεστιάδας. Άλλο ένα θύμα τροχαίου, ανάμεσα στα δεκάδες καθημερινά θύματα που βρίσκονται στους ελληνικούς δρόμους. Και φυσικά εγκαταλείπονται χωρίς έλεος ώστε να πεθάνουν μαρτυρικά. Γιατί τις περισσότερες φορές αν ένα χτυπημένο ζώο μεταφερθεί άμεσα στον κτηνίατρο, θα σωθεί. Ο χρόνος που περνάει χτυπημένο στο δρόμο κυλάει εις βάρος του.




Ο John Lazar John Lazar της Ζεστής Αγκαλιάς Ζεστή Αγκαλιά, γνωστός για τη σημαντική φιλοζωική του δράση, κυρίως όσον αφορά τα ζώα που είναι ανάπηρα και έχουν ελάχιστες πιθανότητες να περπατήσουν, αποφασίζει να το σώσει. Αναλαμβάνει τα ζώα που δεν αναλαμβάνει κανείς. Και που θα τους γίνουν ευθανασία. Και πραγματικά κάνει θαύματα. Με την επιμονή, την υπομονή, τη σωστή περίθαλψη και το πείσμα του να τα βοηθήσει.

Μαθαίνοντας το περιστατικό ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη για να πάει να πάρει το ζώο. Ο ίδιος αναφέρει: «Έκανα 900 χιλιόμετρα με τον Vasilis Voltatzis για να προλάβει το σκυλάκι, η σκυλίτσα στην προκειμένη, να χειρουργηθεί πριν τις 72 ώρες από το ατύχημα και ανέλαβα τη φροντίδα της και την αποκατάστασή της. Η Αγγελική Μαυρουδή ανέλαβε τα έξοδα της διαδρομής και το συντονισμό για άμεση παραλαβή.»

Η Ζωίτσα που τότε την είπαν Τζο Τζο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Εξετάσεις, ακτινογραφίες, τα πάντα. Τα πρώτα αποτελέσματα απογοητευτικά. Ελάχιστες ελπίδες να μπορέσει να ξανακάνει βήματα από μόνη της.

Και ακολούθησαν χειρουργεία, θεραπείες, καροτσάκι, αγωνία, τεράστια προσπάθεια για 80 μέρες μήπως και σταθεί στα πόδια της. Οι κτηνίατροι και ο ο John Lazar δεν την άφησαν ούτε μία στιγμή μόνη της. Προσπάθησαν να πετύχουν ακατόρθωτο. Ένα θαύμα. Και το πέτυχαν. Η μικρή σκυλίτσα άρχισε να κάνει κάποια δειλά δειλά βήματα. Να περπατάει με τα δύο μπροστά ποδαράκια σέρνοντας λίγο τα πίσω αλλά να τρέχει κιόλας χωρίς πρόβλημα και με μεγάλη χαρά. Λίγο περπάτημα, λίγο τρέξιμο, λίγο καροτσάκι. Μεγάλη αγωνίστρια. Μεγάλη θέληση για να ζήσει. 80 μέρες απίστευτου αγώνα. Και από τις δύο πλευρές. Η δουλειά που έγινε εξαιρετική. Όπως σε όλα άλλωστε τα ανάπηρα ζώα που αναλαμβάνει η ομάδα του John Lazar.

Και το όμορφο κοριτσάκι πάει πολύ καλύτερα. Ξανακέρδισε τη ζωή και συνεχίζει να την κερδίζει. Και αυτό που χρειαζόταν δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σπίτι όπου θα την αγαπάει και θα τη φροντίζει ώστε να ξεχάσει την περιπέτειά της και την ταλαιπωρία της. Και να ζήσει όπως όλα τα ζωάκια που ζουν σε σπίτι. Και το βρήκε. Η ομάδα της Ζεστής Αγκαλιάς δεν την άφησε έτσι. Το βρήκε το σπίτι της. Κάπως μακριά αλλά το βρήκε. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

Στα μέσα Μαΐου η σκυλίτσα ταξίδεψε για το νέο Λονδίνο. Εγκατέλειψε την Ελλάδα. Η Maria Kakaras, η νέα της μαμά, που ζει εκεί, την αγάπησε και άνοιξε το σπίτι της θέλοντας να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να ζήσει σε σπίτι ευτυχισμένη. Με αγάπη και πολλές πολλές αγκαλιές.

Ο John Lazar, ο άνθρωπος που της έσωσε τη ζωή, αναφέρει:

«Φυσικά ευχαριστούμε και όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια μέσα από τη σελίδα μας.

Η ευχή που δίνω Ζωίτσα μου σε εσένα είναι να ξεχάσεις γρήγορα και εμένα και όσα έζησες όλο αυτό το διάστημα χάρη στην αγάπη που θα πάρεις από την μαμά σου Maria Kakaras.

Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία υπέροχη ζωή με μόνο αγάπη και αγκαλιές.

Maria Kakaras, σε ευχαριστώ πολύ, με αγάπη, John Lazar.»



από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πώς βρέθηκε η Ζωίτσα:



????Τη σακάτεψαν πριν από κάποιους μήνες και την παράτησαν σε δρόμο στον Κυπρίνο Ορεστιάδας.
????????Ο γολγοθάς της να ζήσει ήταν τεράστιος.
????Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στο νέο της σπίτι στο Λονδίνο. Χωμένη μέσα σε μια αγκαλιά.
????????Διαβάστε την υπέροχη ιστορία αγάπης???? της Ζωής. Αξίζει τον κόπο. ????????????????




Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις