«Πρόκειται για το τεχνολογικό ίχνος κάποιου εξωγήινου πολιτισμού»: Παγκόσμιος συναγερμός για τα σήματα εξωγήινων σε ραδιοτηλεσκόπιο! – Κόσμος

June 20, 2022

Διαφ.

Διαφ.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Survivor spoiler 19/06: Ούτε Σπύρος, ούτε Ασημίνα! Αυτός είναι ο παίκτης που θα αποχωρήσει!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 19/06: Ούτε Σπύρος, ούτε Ασημίνα! Αυτός είναι ο παίκτης που θα αποχωρήσει!


Το συγκεκριμένο μηχάνημα μέσω του οποίου οι Κινέζοι έπιασαν το σήμα λέγεται FAST (Five Hundred Meter Aperture Spherical Telescope) και θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το θηριώδες τηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο στο Γκουιτζού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, καταλαμβάνει την έκταση 40 γηπέδων ποδοσφαίρου και το πρότζεκτ δεν θα είχε υλοποιηθεί αν οι Κινέζοι δεν είχαν φροντίσει να ισοπεδώσουν ένα βουνό που… εμπόδιζε την επικοινωνία τους με τα εξωγήινα όντα.

Στις εργασίες που έχουν αναλάβει οι επιστήμονες του συγκεκριμένου αστεροσκοπείου περιλαμβάνεται και η «αναζήτηση εξωγήινης ζωής».

Το FAST είναι ενεργό από το 2016 και ήδη έχει καταγράψει δύο σήματα «βραχέων και επαναλαμβανόμενων ραδιοφωνικών μηνυμάτων που εκτιμάται ότι προέρχονται από πηγή απέχουσα τρία δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη».

Νωρίτερα φέτος, καταγράφηκε άλλο ένα τέτοιο σήμα. Οι Κινέζοι προβληματίστηκαν: «Εξωγήινα ίχνη ή μήπως παρεμβολές; Πρέπει να διερευνήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος» είπε ο υπεύθυνος λειτουργίας του FAST καθηγητής, o Ζανγκ Τονγκτζί.

Πεντάγωνο και NASA «κυνηγούν» τα… UFO – Το απόρρητο βίντεο που άναψε… φωτιές

Η εξωπλανητική δραστηριότητα και η ύπαρξη των Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) συναρπάζουν επιστήμονες, κυβερνήσεις και πολίτες. Το ζήτημα περί εξωγήινης ζωής ανακινήθηκε και πάλι με τις πρόσφατες καταθέσεις σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «εναέρια φαινόμενα» αποφεύγοντας να τα χαρακτηρίσουν UFOs, ωστόσο το βιντεοσκοπημένο υλικό και το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώνουν εδώ και δεκαετίες περιλαμβάνουν θεάσεις άγνωστων αντικειμένων, εξάπτοντας περαιτέρω τη φαντασία όσων αναζητούν την εξωγήινη παρουσία.

εξωγηινοι-νασα

Τον Μάιο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη ακροαματική διαδικασία στο Κογκρέσο από τη δεκαετία του 1960 για τα UFOs και όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη της αγάπης των Αμερικανών για τα ΑΤΙΑ. Μεταξύ άλλων, αξιωματούχοι του Πενταγώνου κατέθεσαν πως έλαβαν 400 αναφορές για θεάσεις από στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγουμένως απόρρητου βίντεο, στο οποίο ένα σφαιρικό αντικείμενο φαίνεται να περνά με ταχύτητα δίπλα από ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Οι ειδικοί συχνά αποδίδουν τις θεάσεις UFOs σε drones, στρατιωτική δραστηριότητα ή σκουπίδια που βρίσκονται στον αέρα, όπως, για παράδειγμα, ξεφουσκωμένα μετεωρολογικά μπαλόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ορισμένοι πολιτιστικοί κριτικοί βλέπουν τον μεταπολεμικό ενθουσιασμό με τους εξωγήινους ως αντανάκλαση του φόβου του κομμουνισμού και των επιθετικών ξένων δυνάμεων. Μεταξύ 1947 και 1969, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία συγκέντρωσε 12.618 αναφορές για θεάσεις. Περισσότερες από 700 χαρακτηρίστηκαν «άγνωστης ταυτότητας», ωστόσο οι επίσημες έρευνες δεν δημοσιεύονταν μέχρι πέρυσι, όταν και γνωστοποιήθηκε μία έκθεση.

Οι δημόσιες αναφορές που συγκέντρωσε το US National UFO Reporting Center δείχνουν πως ο κόσμος εξακολουθεί να εντοπίζει πολλά περίεργα αντικείμενα στον ουρανό. Από τότε που δημιουργήθηκε, το 1974, δεν πέρασε μήνας χωρίς κάποια αναφορά θέασης. Εκθεση ανέφερε ότι μόνο πέρυσι καταγράφηκαν 144 θεάσεις αντικειμένων «που δεν μπορούν να εξηγηθούν, χωρίς να αποκλείεται η εξωγήινη προέλευσή τους».

Σημειώνεται πως πέρυσι τον Νοέμβριο το Πεντάγωνο διόρισε Ομάδα Αναγνώρισης Εναέριων Αντικειμένων και Διαχείρισης Συγχρονισμού για τη διερεύνηση των ΑΤΙΑ, με την αναπληρώτρια υπουργό Αμυνας, Κάθλιν Χικ, να τονίζει ότι η παρουσία ΑΤΙΑ αποτελεί δυνητικά απειλή για τις πτήσεις και την εθνική ασφάλεια.

Στο κυνήγι των UFOs ρίχνεται και η NASA, η οποία συγκροτεί ανεξάρτητη ομάδα για να μελετήσει θεάσεις ΑΤΙΑ. Η Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συγκροτήσει «ομάδα δράσης», σκοπός της οποίας θα είναι να καταγράψει τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για το θέμα. Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και η διάρκειά της θα είναι εννέα μήνες, ενώ το κόστος της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια. Για τη διεξαγωγή της δεν θα χρησιμοποιηθούν απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα, ενώ θα είναι εντελώς ανοιχτή.

Επικεφαλής της έρευνας θα είναι ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, και όπως σημειώνει: «Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρουμε από τι αποτελείται το 95% του Σύμπαντος. Υπάρχουν, λοιπόν, πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε».

Το ενδιαφέρον για την εξωγήινη ζωή γιγαντώνεται και οι χώρες που έχουν… μάτια στο Διάστημα παρακολουθούν τις ενδείξεις. Προ ημερών, η κρατική εφημερίδα «Science and Technology Daily» δημοσίευσε ότι το κινεζικό γιγάντιο τηλεσκόπιο Sky Eye εντόπισε σημάδια εξωγήινων πολιτισμών, μια είδηση που στη συνέχεια απέσυρε. Η ομάδα εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων που συλλέχθηκαν το 2019 και ανίχνευσε ένα άλλο ύποπτο σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης στόχων εξωπλανητών.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής στης Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ενημέρωσε ότι η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών διεξάγει έρευνες και συγκεντρώνει δεδομένα που σχετίζονται με την εξωγήινη ζωή και τα ΑΤΙΑ συγκεκριμένα. «Το 99,9% των περιπτώσεων που έχουν μελετήσει οι ειδικοί ήταν ατμοσφαιρικά ή άλλα φυσικά φαινόμενα, που δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινη ζωή. Ωστόσο, ακόμα υποθέτουμε ότι αληθινές θεάσεις UFOs μπορεί να έχουν συμβεί», υπογράμμισε.