Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο ελληνικά νησιά έχουν μετονομαστεί. Στον χάρτη εντάχτηκαν μεταξύ άλλων η Λέσβος, η Λήμνος, η Θάσος και η Ρόδος.
if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι
{
}
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Survivor spoiler 20/06: Εξελίξεις με την αποχώρηση της Ασημίνας Χατζηανδρέου! Το ανακοινώνει άμεσα ο Λιανός
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως εάν η Ελλάδα δεν αποσύρει τον στρατό της από τα εν λόγω νησιά, η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προσκομίζοντας «ντοκουμέντα» ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, ΜανώληΚωστίδης, σχολίασε ότι το εν λόγω δημοσίευμα ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε και διαψεύσθηκε από την τουρκική κυβέρνηση.
ΝΑΤΟ: «Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας με Φινλανδία και Σουηδία - Επίθεση στην Ελλάδα
Χωρίς κάποια πρόοδο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της Τουρκίας με αντιπροσωπείες της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σχετικά με το αίτημα ένταξη των δύο τελευταίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Μετά τη συνάντηση, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, διαμηνύοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της Μαδρίτης δεν αποτελεί την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να τα βρουν οι δύο πλευρές.
Επαναλαμβάνοντας τα περί ανησυχίας της Άγκυρας για την τρομοκρατία, ο Καλίν επεσήμανε ότι αναμένει από τη Σουηδία να λάβει άμεσα μέτρα σχετικά με τις δραστηριότητες του PKK και ότι και οι σουηδικές αρχές έκαναν δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίθεση στην Ελλάδα
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν… ξαναθυμήθηκε την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στο ΝΑΤΟ.
«Η Ελλάδα ασκούσε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας επί 11 χρόνια. Η Μακεδονία έπρεπε να αλλάξει το όνομα της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση κάποιων βημάτων, η Ελλάδα είπε «ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το να είσαι μέλος της συμμαχίας είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Σουηδία και η Φινλανδία να εγκαταλείψουν αυτή την πολιτική. Θα επανεξετάσουν κανόνες ασφαλείας και θα ψηφίσουν νέους νόμους. Όσο πιο γρήγορα κάνουν βήματα, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η διαδικασία. Θα το δούμε μαζί τις επόμενες μέρες».