Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή και μέσω της «στρατικοποίησης» της πληροφόρησης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να «τρέξει» την αναθεωρητική ατζέντα του!
Διαφ.
Διαφ.
Σε εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιευμάτων επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να ασκήσει πιέσεις σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει, βλέποντας τον πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές του 2023 να εξαντλείται.
if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι
{
}
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Καταζητείται ο Τζέιμς Καφετζής του Survivor: Τον ψάχνουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου!
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή και μέσω της «στρατικοποίησης» της πληροφόρησης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να «τρέξει» την αναθεωρητική ατζέντα του.
Ο διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου και Καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Κωνσταντίνος Φίλης, βλέπει αλλαγή κλίματος με αποκατάσταση κάποιων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ωστόσο δεν αποκλείει επεισόδιο τον Σεπτέμβριο.
«Δεν αποκλείεται να έχουμε προσπάθεια έντασης από πλευράς της Τουρκίας αλλά αυτή θεωρώ ότι μετατίθεται χρονικά προς τον Σεπτέμβριο. Ο Ερντογάν δεν θα «φλέρταρε» με την ιδέα ενός θερμού επεισοδίου ή μίας κρίσης με την Ελλάδα για προφανείς λόγους όπως είναι η οικονομία, ο τουρισμός, η ρήξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ», λέει στο iefimerida.gr.
Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω ο διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου σχολιάζει ότι «ο Ερντογάν έχει έναν στενό κύκλο συνεργατών που τον ακούνε αλλά αυτός δεν τους ακούει, γεγονός που έχει αναλογίες με την περίπτωση Πούτιν. Είναι ένας ακόμη λόγος που μας κάνει να ανησυχούμε ότι μπορεί κάποια στιγμή να λάβει μια ανορθολογική απόφαση. Επίσης, σε μια περίοδο μεγάλης έντασης, που ο ηγέτης δίνει τον τόνο και οι υπόλοιποι «χορεύουν», είναι πολύ λογικό ένας θερμοκέφαλος στρατιωτικός να κάνει μία κίνηση από υπερβάλλοντα ζήλο».
«Υπάρχει ένα στοιχείο ανορθολογισμού που με ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζεται στο θέμα της οικονομίας στο εσωτερικό του και παράλληλα πιέζεται πρωτόγνωρα από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Από το 2016 και έπειτα ότι εκλογές κέρδισε ήταν με τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οπότε δεν θα απέκλεια να έβρισκε ένα ωραίο περιτύλιγμα για να επαναφέρει την Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν δει ότι χάνει τις εκλογές», είπε επίσης ο κ. Φίλης.