Σήμανε συναγερμός με απάτη στην Alpha Bank – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

June 23, 2022

Το τελευταίο διάστημα, οι απατεώνες, προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο! Μεγάλος τους σκοπός είναι να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ιδιαίτερα μέσω ηλεκτρονικής απάτης. Δείτε το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης και τι πρέπει να κάνετε άμεσα…

Διαφ.

Τι να κάνετε άμεσα

«Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα με τίτλο «επεξεργασία των χρημάτων που ζητάτε»:

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Survivor spoiler 23/06: Επιτέλους Παναγία μου! Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Οριστικό

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 23/06: Επιτέλους Παναγία μου! Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Οριστικό


Καλημέρα, Τα χρήματα που ζητήσατε τον περασμένο μήνα βρίσκονται στο ταμείο μας, πρέπει να επαληθεύσετε την αποδοχή SMS για να λάβετε τα χρήματά σας.

αλφα-μπανκ-απατη

Συναγερμός για νέα απάτη στα κινητά: Αυτοί οι πενταψήφιοι αριθμοί τηλεφώνου θα σας χρεώσουν υπέρογκα ποσά!

αλφα-μπανκ
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει δεχθεί πλήθος αναφορών από καταναλωτές σχετικά με την υψηλή χρέωσή τους που προέρχεται από κλήσεις προς ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, οι οποίοι εξαιρούνται από τις ενσωματωμένες παροχές των οικονομικών προγραμμάτων τους.

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

Δείτε επίσης: Προσοχή στις νέες απάτες! Οι 2+1 τρόποι που «αρπάζουν» τις καταθέσεις μέσω τράπεζας

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων αριθμών για τους οποίους έχουν υποβληθεί αναφορές -σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή- είναι:

- Σύντομοι πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 13, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση πελατών και την αναφορά βλαβών από παρόχους διαφόρων υπηρεσιών (ενέργειας, ηλ. επικοινωνιών, κ.λπ.).

- Σύντομοι πανταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 14, μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (ΥΠΠ), ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν επιλεγεί τέτοιοι αριθμοί για υπηρεσίες τηλεφωνικού κλεισίματος ραντεβού.

- Σύντομοι τετραψήφιοι ή πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 15, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο από Υπουργεία ή Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Δεκαψήφιοι αριθμοί μεριζόμενου κόστους της αριθμοσειράς 801, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρίες για την επικοινωνία με τμήματα τεχνικής υποστήριξης ή για τηλεφωνικές παραγγελίες.

Για όλους τους εν λόγω αριθμούς, με εξαίρεση τους αριθμούς της σειράς 137, οι οποίοι εκχωρούνται για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών για θέματα βλαβών και για τους οποίους υπάρχει ρητή πρόβλεψη να μην υπάρχει χρέωση για κλήσεις προς αυτούς, υπάρχει η δυνατότητα χρεώσεων, με κάποιες προϋποθέσεις και περιορισμούς, οι οποίες καθορίζονται από την τιμολογιακή πολιτική των παρόχων των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή.


Πηγή