Καιρός σήμερα 6/7: Νέος κίνδυνος για πυρκαγιές με ζέστη με ισχυρό άνεμο – «Κόλαση» με την προειδοποίηση Καλλιάνου

July 6, 2022

Καιρός σήμερα: Στην χώρα μας ορατός είναι και σήμερα (6/7) ο κίνδυνος για πυρκαγιές, ειδικά στην περιοχή της Αττικής, με τον καιρό να μη βοηθά ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχει προειδοποιήσει και η ΕΜΥ.

Διαφ.

Την Τετάρτη στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες και στη Θράκη από το απόγευμα αναμένονται όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Survivor spoiler 06/07: Πέρασε για ελάχιστες ψήφους διαφορά! Η μεγάλη μάχη με την Ασημίνα και ο παίκτης που παραλίγο να αποκλειστεί!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 06/07: Πέρασε για ελάχιστες ψήφους διαφορά! Η μεγάλη μάχη με την Ασημίνα και ο παίκτης που παραλίγο να αποκλειστεί!


Στην Αττική ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειιοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στη Θράκη θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

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

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι αιθριος σε όλες τις περιοχές, αλλά στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπετι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος προβλέπεεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέου βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

«Κόλαση» στην Αττική βλέπει ο Καλλιάνος

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ενώ βροχές αναμένονται στις βόρειες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στις περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας από το μεσημέρι έως απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους και θα είναι έντονοι τοπικά.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική, την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα έχει ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς κελσίου, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές με πρόβλεψη βελτίωσης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22 εώς και τους 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες με 4-5 μποφόρ.

Πού υπάρχει κίνδυνος για φωτιές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κίνδυνος πυρκαγιάς 6/7


Πηγή