Ιαπωνία: «Θρίλερ» με τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε – Αυτός ήταν ο λόγος που τον σκότωσαν (Video) – Κόσμος

July 9, 2022

Θρήνο στην Ιαπωνία και διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Σίνζο Αμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του από τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, έναν πρώην στρατιωτικό, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο όπλο και σφαίρες και ανακρίνεται από τις Αρχές αναφορικά με τα κίνητρά του. Η δολοφονία διαπράχθηκε σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, στην πόλη Νάρα.

Διαφ.

Από τη στιγμή που ο δολοφόνος συνελήφθη και παράλληλα βρέθηκε και ένα μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι του, η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες γύρω από τους λόγους που ώθησαν τον 42χρονο Γιαμαγκάμι στο να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον 67χρονο πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Τέλος εποχής στον Alpha!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τέλος εποχής στον Alpha!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε ότι το έκανε από αντιπάθεια για «συγκεκριμένη οργάνωση», όπως είπε χαρακτηριστικά, και πλέον η αστυνομία ερευνά σε ποια οργάνωση αναφέρεται και ποια μπορεί να είναι η σχέση του Άμπε με αυτήν. Από την έρευνα στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν παρόμοια αυτοσχέδια όπλα με αυτό της δολοφονικής επίθεσης, ενώ λόγω των εκρηκτικών που βρέθηκαν εκκενώθηκαν τα γύρω κτίρια.

Αυτός ήταν ο λόγος που τον σκότωσε ο δράστης

Από την ιαπωνική Αστυνομία προκύπτει πως ο δράστης σκότωσε τον Αμπε όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά γιατί πίστευε ότι ανήκε σε οργάνωση που ο ίδιος μισούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αφού ομολόγησε ότι σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό, τόνισε πως έτρεψε αντιπάθεια για μία «συγκεκριμένη οργάνωση», την οποία όμως, ακόμη δεν έχει κατονομάσει.

Η αστυνομία της Νάρα δεν είναι σε θέση να πει εάν η οργάνωση την οποία ο ύποπτος δηλώνει ότι στοχοθέτησε, υπάρχει σήμερα. Παράλληλα, θα ερευνήσει εάν ο Αμπε είχε σχέση με τη «συγκεκριμένη οργάνωση» που ανέφερε ο δράστης, ενώ εξετάζει γιατί ο Αμπε αποτέλεσε στόχο, ανάμεσα σε άλλους πιθανούς στόχους που μπορεί να συνδέονται με την ίδια οργάνωση.

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

Η αστυνομία συνέλλεξε πολλά μεταλλικά θραύσματα από το σημείο της δολοφονίας, και δεν μπορεί να πει εάν προέρχονται από σφαίρες. Ο δράστες φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο. «Αυτό είναι που ισχυρίζεται ο ύποπτος και εμείς διαπιστώσαμε ότι (το όπλο που χρησιμοποιήθηκε) σαφώς φαίνεται αυτοσχέδιο, αλλά η έρευνά μας εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη», δήλωσε σε δημοσιογράφους, η Τοπική Αρχή της περιφέρειας Νάρα, όπου έγινε η δολοφονία.


Πηγή