Φωτιά στη Θάσο: Άλλο ένα νησί «πνίγεται» στην πύρινη λαίλαπα – Συνεχίζεται η μάχη με νέα αναζωπύρωση στη Σκάλα Ποταμιάς

August 13, 2022

Η φωτιά στη Θάσο συνεχίζει να «πνίγει» άλλον έναν πνεύμονα πρασίνου στην νησιωτική χώρα μας, με την Πυροσβεστική να βλέπει το συναγερμό να σημαίνει ξανά τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/8) με αναζωπύρωση στη Σκάλα Ποταμιάς.

Διαφ.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας σε δύσβατο σημείο, τη στιγμή που και στη Λήμνο συνεχίζεται ο εφιάλτης.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Σκάνδαλο στην ελληνική showbiz! Μπασκετμπολίστας βρήκε τη σύντροφό του με τραγουδιστή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Σκάνδαλο στην ελληνική showbiz! Μπασκετμπολίστας βρήκε τη σύντροφό του με τραγουδιστή


Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου επιχειρούν αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ – επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, και συγκεκριμένα 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή επίσης δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία.

Θέμα χρόνου είναι επίσης είναι να ξεκινήσουν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο. Εκτιμάται πάντως πως οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν στο να τεθεί και πάλι υπό έλεγχο.

Συναγερμός ξανά στο Αιγαίο από την Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

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

  • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Πηγή