Οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται και όπως φαίνεται στην Ελλάδα τα τιμολόγια θα κινηθούν στα επίπεδα των 60 λεπτών την κιλοβατώρα, έναντι περίπου 48 τον Αύγουστο.
if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι
{
}
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
«Θα φύγω κι εγώ σε λίγο...» - Σπαράζει καρδιές η Χρυσούλα Διαβάτη
Προκειμένου το τελικό κόστος για τον καταναλωτή να περιοριστεί στα 15-17 λεπτά, η κρατική επιδότηση θα πρέπει να ξεπεράσει τα 400 ευρώ/μεγαβατώρα, από 337 ευρώ τον Αύγουστο.
Ολοταχώς για αύξηση «φωτιά» στα νέα τιμολόγια - «Ηλεκτροπληξία» για τους καταναλωτές από το «ράλι» τιμών στην ενέργεια
Όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή σήμερα, οι προβλέψεις των εταιρειών προµήθειας για τις τιµές ρεύµατος τον Σεπτέµβριο είναι δυσοίωνες, ενώ έκδηλη είναι και η ανησυχία του κυβερνητικού οικονοµικού επιτελείου για το τελικό κόστος των επιδοτήσεων καθώς το ράλι των τιµών έχει ανατρέψει τους υπολογισµούς του.
Το κόστος των κυβερνητικών µέτρων για την αντιµετώπιση της ενεργειακής κρίσης από τα 800 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάµηνο του 2022, έφτασε τον Αύγουστο το 1,35 δισ. ευρώ και όπως εκτίµησε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Χρήστος Σταϊκούρας, αν η τιµή του φυσικού αερίου παραµείνει στα επίπεδα των 230 ευρώ, το κόστος θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό κόστος για το 2022 στα 6 δισ. ευρώ.
Η εξέλιξη της τιµής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύµατος είναι η µεγαλύτερη πηγή ανησυχίας του οικονοµικού επιτελείου, παραδέχτηκαν χθες σε συνεντεύξεις τους τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών Θόδωρος Σκυλακάκης.
Και δεν θα µπορούσε να ήταν αλλιώς, όχι µόνο γιατί οι τιµές ενέργειας είναι η βασική πηγή τροφοδότησης του πληθωρισµού, αλλά και λόγω του επαπειλούµενου δηµοσιονοµικού εκτροχιασµού που προκαλεί το ολοένα και πιο αυξανόµενο κόστος των µέτρων κοινωνικής στήριξης.
Για παράδειγµα και µε βάση τις προβλέψεις των εταιρειών προµήθειας για τις τιµές ρεύµατος τον Σεπτέµβριο, η επιδότηση, προκειµένου να διατηρηθούν τα τιµολόγια στα επίπεδα των 15-17 λεπτά η κιλοβατώρα όπως έχει δεσµευθεί η κυβέρνηση, θα πρέπει να ανέβει πάνω από τα 400 ευρώ η µεγαβατώρα από τα 337 ευρώ του Αυγούστου.
Οι εταιρείες προµήθειας το Σάββατο 20 Αυγούστου θα πρέπει να ανακοινώσουν τα τιµολόγια για τις καταναλώσεις του Σεπτεµβρίου που οι καταναλωτές θα δουν στους λογαριασµούς του Οκτωβρίου και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις που µεταφέρουν στην «Κ» δεν πρόκειται να δούµε τιµή χαµηλότερη από τα 60 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν τον Αύγουστο το χαµηλότερο τιµολόγιο ήταν στα 48,6 λεπτά και µόλις δύο εταιρείες είχαν τιµολογήσει πάνω από τα 60 λεπτά.