«Σκληρό ροκ» στη Βουλή για την υπόθεση υποκλοπών! Μητσοτάκης: «Υπήρξα θύμα συνακροάσεων» – Τσίπρας: «Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη» (Video) – Πολιτική

August 26, 2022

Μπρα ντε φερ στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Διαφ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν δίστασε να παραδεχθεί το λάθος με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και τόνισε ότι πληροφορήθηκε από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξε θύμα συνακροάσεων την εποχή που «ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου».

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Ποιες δραχμές; Αν έχετε 2ευρα ή μονόλεπτα στο σπίτι σας παρατηρήστε τα καλά - Μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ποιες δραχμές; Αν έχετε 2ευρα ή μονόλεπτα στο σπίτι σας παρατηρήστε τα καλά - Μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ


Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για καθεστωτική αντίληψη και πρωτοφανή αλαζονεία, ενώ σημείωσε πως με τα όσα κάνει εξευτελίζει τη χώρα διεθνώς. Τόνισε δε πως την εντολή για παρακολούθηση Ανδρουλάκη την έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης: «Δώσατε εσείς την εντολή, γιατί θέλατε να ελέγξετε και το τρίτο κόμμα» υπογράμμισε.

Μητσοτάκης στη Βουλή για παρακολουθήσεις: Ο κ. Ανδρουλάκης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η βουλή νωρίτερα με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στη συζήτηση γιια τις παρακολουθήσεις.

«Συλλογικά λάθη όλων των κυβερνήσεων πρέπει να βρουν την ώριμη συλλογική τους υπέρβαση τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «όταν πληροφορήθηκα την νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχτώ πως ήταν λάθος.

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

Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την ΓΓ του πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ ανταποκρίθηκα στο αίτημα να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια, στην επιτροπή διαφάνειας και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

«Καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο, που επιτελεί η ΕΥΠ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα πρέπει «να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Γιατί είναι αυτή που συνέβαλε ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική εισβολή μεταναστών στον Έβρο».

Σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στη Βουλή: «Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Καταθέτω στα πρακτικά την ανάρτηση Τέλογλου.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό. Προϋπόθεση για παραγωγική συζήτηση είναι να θέσουμε το θέμα στις πραγματικές του βάσεις».

«Τίποτε δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση έναν πολύτιμο βραχίονα του κράτους. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να παραλύσει μία σημαντική κρατική δομή» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να γνωρίζουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες δρουν σε μία λεπτή γραμμή. Σήμερα υπάρχουν 500 παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά, πολλά από αυτά έχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα όπως πληροφορήθηκα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια. Σε πολλές χώρες της ΕΕ υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι λειτουργούν λογισμικά παρακολούθησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το είπε και η κ. Μετσόλα» συμπλήρωσε και συνέχισε «Το ίδιο και στη σοσιαλιστική Ισπανία, ανακαλύφθηκε πως είχε παγιδευτεί με άλλη μέθοδο το κινητό του κ. Σάντσες. Και εγώ πληροφορούμαι από έγκυρους δημοσιογράφους, τους οποίους συχνά επικαλείστε, ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων όπως η σύζυγος και η κόρη μου, όταν ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός.

Καταθέτω στα πρακτικά την σχετική ανάρτηση του κ. Τέλλογλου τον οποίο συχνά επικαλείστε και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα με άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

«Στο εξωτερικό πολλοί θα ήθελαν μία Ελλάδα απροστάτευτη και αδύναμη» ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός. «Πρέπει να εκλείψει η παρεξήγηση, που σκόπιμα διακινείται μεταξύ παράνομων λογισμικών και των νόμιμων επισυνδέσεων.

Για τα πρώτα υπάρχουν ρητές διαβεβαιώσεις, ότι δεν τα χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές και εμπεριέχεται σε απόρρητο πόρισμα που ζητώ να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής».

«Θυμίζω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε την δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα εφετών για την έγκριση των νόμιμων επισυνδέσεων» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις και ανέφερε ότι «για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη υπάρχει νομικό κενό.

Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει τα κατάλληλα φίλτρα και να δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά. Εξ’ ου και έκανα λόγο για πολιτικά μη αποδεκτή ενέργεια και επαναφέραμε την δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα εφετών. Είναι προφανές πως οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο μακριά από την δημοσιότητα με όλα τα στελέχη τους να δεσμεύονται με δια βίου μυστικότητα.

Όσο αναγκαία είναι, άλλο τόσο δύσκολη είναι η δημόσια προσέγγιση αυτών των δραστηριοτήτων. Όσοι το αρνούνται κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Από την πρώτη ώρα η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο για να ενημερωθεί και συμφώνησε αμέσως στην εκκίνηση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο.

Οφείλουμε να συνδράμουμε το έργο του εισαγγελέα και όχι να τον στοχοποιούμε. Εάν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νόμιμη επισύνδεση τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια».

«Στο όνομα της διαφάνειας δεν πρόκειται να γίνουν φειγ βολάν τα δελτία μιας μυστικής υπηρεσίας, όπως κάνατε στην πρόσφατη συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου βουλευτές σας μετέδιδαν ζωντανά τη συνεδρίαση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Βεβαίως τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προστατεύονται αλλά όχι να διαχωρίζονται και να νιώθουν ότι τελούν σε καθεστώς ασυλίας» συμπλήρωσε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Εάν κ. Τσίπρα συντάσσεστε με την άποψη του κ. Βενιζέλου να βγείτε να το πείτε, αλλά σκεφτείτε πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή».

Τσίπρας: Δεν είναι πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι δεν έρχεται στη Βουλή ως τιμητής, αλλά ως υπόλογος για ένα σοβαρό θεσμικό παράπτωμα. «Είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση της λειτουργίας του πολιτεύματος».

«Δεν είναι απλά ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

«Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων.

Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

«Δεν μπορεί να κρύβετε πίσω από το τείχος του ψεύδους που έστησαν οι πιο στενοί του συνεργάτες». «Η ευθύνη σας ανήκει αποκλειστικά και ολοκληρωτικά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού λέγοντας: «Είχατε μία τοξική παρουσία μήπως συσπειρώσετε το κοινό σας αλλά σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και η δημοκρατική Ευρώπη που περιμένουν εξηγήσεις και όχι αστείες προσπάθειες αντιπερισπασμών».

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι νόμιμο ο πρωθυπουργός μιας χώρας να παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του για λόγους εθνικής ασφαλείας;

Και ποιος θα το κρίνει αυτό; Πρέπει να απαντήσετε: Γιατί παρακολουθούσατε τον Ευρωβουλευτή και τότε υποψήφιο πρόεδρο του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος. Είστε υποχρεωμένος να δώσετε μία απάντηση, ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας; Είναι πράκτορας ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση στα βουλευτικά έδρανα και ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό αν θέλει να πάρει τον λόγο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνέχισε τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει σαφές ποια ήταν η επιδίωξη της «νόμιμης επισύνδεσης».


Πηγή