Κυβέρνηση: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ενεργειακά αποθέματα – Πολιτική

September 5, 2022

Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας είναι το βασικό θέμα στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαφ.

Δείτε επίσης: Γιάννης Οικονόμου: Αυξάνεται και διευρύνεται το επίδομα θέρμανσης – Στο τραπέζι φθηνές μετακινήσεις

Δυστυχώς: Επιβεβαιώνονται οι τραγικές φήμες για τον Γιώργο Μαρίνο!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Δυστυχώς: Επιβεβαιώνονται οι τραγικές φήμες για τον Γιώργο Μαρίνο!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων θα συζητηθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Oπως η πανδημία έτσι και η ενεργειακή κρίση είναι εξωγενής, εισάγεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην πατρίδα μας και γι αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της όλο το κόστος των κρίσεων. η εφιαλτική εκτίναξη των τιμών φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο που το βιώνουμε όλοι. Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των ροών του ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. Ενώ είπα ακόμη πως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τα μέτρα στήριξης «εξαντλώντας αλλά όχι παραβιάζοντας τα δημοσιονομικά περιθώρια».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: