Για νόμιμη παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έκανε λόγο ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.
Μάλιστα, ο κ. Κοντολέων φέρεται να επανέλαβε πως η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά στην προσωπική του ζωή.
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Οριστική ρήξη: Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή που «πάγωσε» τη Νέα Δημοκρατία
Εν συνεχεία, ζητήθηκε από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ να παραθέσει ενώπιον της Επιτροπής ποιοι είναι «λόγοι εθνικής ασφαλείας» που μπορούν να οδηγήσουν στην παρακολούθηση κάποιου/ας.
Τότε, ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως οι λόγοι αφορούν στην τρομοκρατία, την κατάλυση του πολιτεύματος, τις παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε μία χώρα και τη διευκόλυνση κατασκόπων ξένων χωρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θέλησε να διευκρινίσει σε ποια από αυτές τις κατηγορίες εμπίπτει η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης: Γιατί παραιτήθηκαν ο γ.γ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο διοικητής της ΕΥΠ - Το «τοξικό κλίμα» και το Predator (Video)
«Βρέχει» παραιτήσεις στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις αποκαλύψεις με το θέμα των υποκλοπών. Την αρχή έκανε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Ακολούθησε με διαφορά λίγων λεπτών η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτη Κοντολέοντα.
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
Γιατί παραιτήθηκαν ο γ.γ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο διοικητής της ΕΥΠ - Το «τοξικό κλίμα» και το Predator
«H παραίτηση του κ. Δημητριάδη έγινε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και έχει στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το Μαξίμου. Η κυβέρνηση και ο κ. Δημητριάδης δεν έχουν σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.
Γύρω από το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη έχει αναπτυχθεί ένα κλίμα τοξικότητας, εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές θέλοντας να δικαιολογήσουν την απόφαση του πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μία παραίτηση που τραντάζει συθέμελα την κυβέρνηση, καθώς πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και για τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.
Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα η παραίτηση (έγινε δεκτή) του διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέοντα, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων (παρακολουθήσεων)».
Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.