Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Μάριος Ποντίκας.
Δείτε επίσης: Πέθανε o Χένρι Σίλβα, ο «γκάνγκστερ» του Χόλιγουντ
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Νίκο Σεργιανόπουλο: «Του άρεσαν οι άσχημοι, με τερατόμορφα χαρακτηριστικά και...»
Ο Μάριος Ποντίκας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, το 1942. Ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα απασχολήθηκε στην διαφήμιση ως κειμενογράφος - δημιουργικός συντελεστής. Είχε διασκευάσει κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας για την τηλεόραση (Χαμένη 'Ανοιξη του Στρ.Τσίρκα, Η αγάπη άργησε μια μέρα της Λ. Ζωγράφου, κ.α).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Ο γάμος), στο Εθνικό Θέατρο (Τρομπόνι, Ορθός Λόγος, Θεατές), στο Θέατρο ΣΤΟΑ (Θεατές, Εσωτερικαί Ειδήσεις, Κοίτα τους, Ο λάκκος και η φάβα, Η πανοραμική θέα μιας νυχτερινής εργασίας, Η γυναίκα του Λωτ -έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Θεατρική Σκηνή του Α. Αντωνίου με τίτλο ΕΣΤΩ), στο Θεσσαλικό Θέατρο (Η διαθήκη, Εθνική γιορτή), στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Η γυναίκα του Λωτ, Τρομπόνι) και σε άλλες σκηνές, μεταξύ των οποίων πολλές ερασιτεχνικές.
Είχε εκδώσει δύο συλλογές με πεζογραφήματά του (Δραπέτης γηροκομείου, Κλειδαρότρυπα και άλλες ιστορίες) αρκετά από τα οποία έχουν προδημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το βιβλίο του «Ζήτω», μια ανθολόγηση διηγημάτων από παλαιότερες δημοσιεύσεις τους, και το 2014 το «Κουταμάρες (και μια εξυπνάδα)».
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
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Νίκολας Έβανς, συγγραφέας του ευπώλητου μυθιστορήματος "Ο γητευτής των αλόγων"
Ο Βρετανός συγγραφέας Νίκολας Έβανς, που έγραψε το μπεστ σέλερ "Ο γητευτής των αλόγων" το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ηλικία 72 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.
Ο θάνατός του σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου, αλλά έγινε γνωστός σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα με μια ανακοίνωση: "Οι United Agents ανακοινώνουν με θλίψη τον θάνατο του διάσημου συγγραφέα Νίκολας Έβανς, που πέθανε ξαφνικά την Τρίτη, έπειτα από έμφραγμα του μυοκαρδίου".
Παράλληλα, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου στο Χαλάνδρι για να βγάλουν την 8χρονη που πέθανε από θερμοπληξία.
Λίγα λόγια για τον Νίκολας Έβανς
Γεννημένος στην κεντρική Αγγλία το 1950, ο Νίκολας Έβανς σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη προτού γίνει δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και στη συνέχεια στην τηλεόραση.
Ήταν κυρίως γνωστός για το πρώτο μυθιστόρημά του που γνώρισε τεράστια επιτυχία, "Ο γητευτής των αλόγων" ("The Horse Whisperer"), που κυκλοφόρησε το 1995 και πούλησε 15 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που έχει τραυματιστεί σοβαρά σε δυστύχημα με άλογο, στο οποίο η καλύτερη φίλη της σκοτώθηκε και το ζώο τραυματίστηκε επίσης σοβαρά. Για να τη θεραπεύσει, η μητέρα της αποφασίζει μια αποστολή στη Μοντάνα όπου ζει ο "γητευτής" Τομ Μπούκερ που έχει τη φήμη ότι μπορεί να φροντίσει τα πιο δύσκολα άλογα.
Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό αυτού του ύμνου των μεγάλων οριζόντων, της παρθένας φύσης και των αλόγων.
Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1998, με την Σκάρλετ Γιόχανσον και την Κριστίν Σκοτ Τόμας, ήταν υποψήφια για Όσκαρ αλλά δεν έλαβε κανένα βραβείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ