Κρυφές κάμερες σε όλα τα δωμάτια είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης καταλύματος στη Χαλκιδική, μέσω των οποίων παρακολουθούσε ιδιωτικές στιγμές ζευγαριών. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από καταγγελία ενός νεαρού ζευγαριού που βρήκε κάμερα παρακολούθησης που κατέγραφε παράνομα τις κινήσεις τους μέσα στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους.
Μπαράζ ψυχρών «εισβολών» από τον Σάκη Αρναούτογλου: Ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο (8-9/10) - «Σε όλη την Ελλάδα από την Τετάρτη...»
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr ο ιδιοκτήτης του καταλύματος εντοπίστηκε αρχικά σε περιοχή της Χαλκιδικής από Αστυνομικούς, στη συνέχεια οδηγήθηκε για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ξενοδόχος σημείωσε στην κατάθεσή του πως κατέγραφε τις προσωπικές στιγμές των ενοικιαστών για προσωπική του χρήση. Η έρευνα θα συνεχιστεί από το ΑΤ Κασσάνδρας.
Τουλάχιστον άλλες 10 περιπτώσεις
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί ανακαλύφθηκε πως μόνο στο συγκεκριμένο δωμάτιο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 10 ζευγάρια ακόμη, ενώ κάμερες υπήρχαν σε όλα δωμάτια του καταλύματος. Το ζευγάρι αντιλήφθηκε την κρυμμένη κάμερα σε μέρος απόκρημνο από την κοινή θέα (πρίζα) στις 29 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του αυτοφώρου.
«Σωτήρας» τσέπης: Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε την κάμερα του κινητού μας κυρίως (ή μόνο) για να βγάλουμε φωτογραφίες. Τώρα πια, μας βοηθούν σε κάτι σημαντικότερο: Ανιχνεύουν τις κρυφές κάμερες που ίσως μας κατασκοπεύουν.
Όχι, δεν είμαστε κατάσκοποι, ούτε παίζουμε σε ταινίες. Όμως, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε χώρους με κρυφές κάμερες – δοκιμαστήρια, για παράδειγμα – και καλό είναι να μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.
Η νέα αυτή δυνατότητα των smartphone βρίσκεται στην προσθήκη ενός αισθητήρα time-of-flight (ToF) σε πολλά νέα μοντέλα. Ο αισθητήρας βοηθά τη συσκευή μας να αναλύσει σε βάθος τις πληροφορίες που παίρνει την τοποθεσία που φωτογραφίζει.
Με τη βοήθεια laser, το οποίο πέφτει πάνω σε αντικείμενα και επιστρέφει στον αισθητήρα, το κινητό αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει κι όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων, αλλά μας δείχνει τις παράξενες αντανακλάσεις που δημιουργούνται όταν το laser χτυπάει πάνω σε κάτι ασυνήθιστο, όπως είναι ο φακός μίας κάμερας.
Σύμφωνα με το Forbes, η παραπάνω καινοτομία ανιχνεύει κρυφές κάμερες σε ποσοστό 90% - φυσικά και οι συσκευές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είναι πιο αποτελεσματικές.
Κάμερες μπορούν να κρυφτούν οπουδήποτε, από θύρες USB μέχρι ξυπνητήρια και λούτρινα παιχνίδια. Ακόμη κι αν ξέρουμε ότι υπάρχουν σε ένα δωμάτιο, δύσκολα θα τις εντοπίσουμε με γυμνό μάτι. Τώρα μπορούμε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς, λοιπόν, τόσο σε δοκιμαστήρια, όσο και σε δημόσιες τουαλέτες, AirBnB και ξενοδοχεία. Ο έλεγχος δε θα πάρει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.