Καιρός σήμερα 8/10: Βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας! Που αναμένονται βροχές – Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη και Σάκη Αρναούτογλου (Video)

October 8, 2022

Καιρός σήμερα 8/10: Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα Σάββατο, αναμένονται τοπικές βροχές στην Κρήτη και σχεδόν αίθριος καιρός σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Μερομήνια αλλά κια τι καιρό θα έχουμε την 28η Οκτωβρίου

Διαφ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Ιόνιο μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { }

Πανσέληνος στον Κριό: Τα 4 ζώδια που επηρεάζονται αρνητικά και θα τα βρουν «σκούρα»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Πανσέληνος στον Κριό: Τα 4 ζώδια που επηρεάζονται αρνητικά και θα τα βρουν «σκούρα»


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανα περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

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

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Αραιή συννεφιά στα δυτικά από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, που στην Κρήτη θα είναι αυξημένες και με σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα στα νότια αυξημένες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη τιμής της).


«Συναγερμός» Σάκη Αρναούτογλου: Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - Ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα χαλάει τον καιρό

Δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερο ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έρθει ένα ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα το οποίο θα ρίξει τη θερμοκρασία. Παράλληλα, αυτή είναι η ανησυχητική πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου για το υπόλοιπο του Οκτωβρίου.

Για το Σαββατοκύριακο ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως μόνο στην Κρήτη και για λίγο το Σάββατο στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν βροχές, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος με ορισμένες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο γύρο στους 23 με 24 βαθμούς.

Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες, ωστόσο από τα μέσα και προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ένα βόρειο βορειοανατολικό ρεύμα από τη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να ρίξει 3 με 4 βαθμούς τη θερμοκρασία.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο

Με τους βοριάδες στο Αιγαίο να επιμένουν θα κυλήσει η ημέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Πηγή