Δραματική τροπή για τον καιρό: Οι 3 ζώνες που βρίσκονται σε συναγερμό – Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί (video)

October 11, 2022

Διαφ.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { //////document.write(Base64.decode('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')); }

Ξεκινά η Πανσέληνος Οκτωβρίου: Τα 4 ζώδια που δε θα περάσουν καθόλου καλά

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ξεκινά η Πανσέληνος Οκτωβρίου: Τα 4 ζώδια που δε θα περάσουν καθόλου καλά


Καιρός: Έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά και ΒΔ Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης 11/10.

«Όπως αναφέραμε και στην σχετική ανακοίνωση της Δευτέρας 10/10, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (περισσότερα για τον Δείκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας» προσθέτει το meteo.gr.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα:

Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί

Προσοχή στα βορειοδυτικά σήμερα όπου οι βροχές – καταιγίδες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, προειδοποιεί για σήμερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Τρίτη (11/10) σε όλη σχεδόν τη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ στα δυτικά θα έχουμε σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 25 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή