Πόλεμος στην Ουκρανία: Σείεται η Χερσώνα από απανωτές εκρήξεις – Ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας από τους Ουκρανούς – Κόσμος

October 12, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέντε εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (12/10) στην Χερσώνα στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. Ενώ, την ίδια στιγμή νέες επιθέσεις γίνονται σε Κίεβο και Ζαπορίζια.

Διαφ.

Η Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

if (width < 1024+1) //Εμφάνιση μέχρι { //////document.write(Base64.decode('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')); }

«Ξεχάστε όσα ξέρατε! Σε λίγες ώρες...»: Ανατροπή στον καιρό φέρνει η Χριστίνα Σούζη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Ξεχάστε όσα ξέρατε! Σε λίγες ώρες...»: Ανατροπή στον καιρό φέρνει η Χριστίνα Σούζη!


Νωρίτερα σήμερα ο Ιβάν Φεντόροφ, ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης που πλέον επίσης ελέγχεται από τη Ρωσία, ανέφερε στο Telegram ότι μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην πόλη.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε, επικαλούμενο τη διορισμένη από τη Ρωσία αστυνομία της πόλης, ότι εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στην κεντρική αγορά της Μελιτόπολης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν θύματα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και Ζαπορίζια! Πλοία με εκτοξευτήρες πυραύλων στη Μαύρη Θάλασσα - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο το πρωί της Τρίτης 11/10, στη Ζαπορίζια οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση και στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχουν αναφορές για συγκέντρωση πλοίων με εκτοξευτήρες πυραύλων. Άλλη μια μέρα αντιποίνων στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «υποσχέθηκε» ότι τα αντίποινα της Ρωσίας για την επίθεση στη γέφυρα Κερτς, στην Κριμαία, θα είναι ανάλογα της επίθεσης. Και φαίνεται ότι οι αιματηρές επιθέσεις της Δευτέρας σε Κίεβο και άλλες 12 πόλεις της Ουκρανίας, ήταν μόνο η αρχή.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο, με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας να δέχεται επίθεση για δεύτερη μέρα. Χθες, οι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα άφησαν πίσω τους 14 νεκρούς και 97 τραυματίες. Στόχος δεν ήταν στρατιωτικές υποδομές, όπως ισχυρίστηκε ο Πούτιν, αλλά άμαχοι στο κέντρο του Κιέβου.

Άκρως ανησυχητική για τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν και η πληροφορία από τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό πως «έξι εχθρικά πλοία» έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ανάμεσά τους είναι και δυο που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων.