Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δημιουργήσει τα πιο απίθανα σενάρια στο κεφάλι του. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα σενάρια αποφασίζει κάποιος να τα πραγματοποιήσει;
Τα 5 πιο ειδεχθή εγκλήματα που έγιναν ευρέως γνωστά εξαιτίας του τρόμου και της στεναχώριας που προκάλλεσαν στο άκουσμα τους. Μάλιστα, τα εγκλήματα αυτά όχι μόνο άφησαν ανεξήτηλη την ιστορία τους στο πέρασμα των χρόνων αλλά βοήθησαν στο να αλλάξει η ιστορία προκαλλώντας σημαντικές τροποποιήσεις στους νομικούς θεσμούς των χωρών.
if (width >= 769) //Εμφάνιση από { //////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+')); }
Δείτε επίσης, το έγκλημα ''αγάπης'' στην Καβάλα απο 56χρονο
«Αγαπητό αφεντικό»
Ήταν 31 Αυγούστου 1888 όταν η ιερόδουλη Μαίρη Αν Πόλυ Νίκολς έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του Τζακ του Αντεροβγάλτη στο Γουάιτσαπελ του Λονδίνου. Ένας αιμοσταγής, κατά συρροή δολοφόνος, κάθε εβδομάδα δολοφονούσε από μία γυναίκα κοντά στα 40 που εργαζόταν ως πόρνη της εποχής αφού πρώτα είχε μαρτυρήσει στα χέρια του. Η Σκότλαντ Γιάρντ στάθηκε ανίκανη να τον πιάσει όσο κοντά κι αν βρέθηκε. Εκατοντάδες γράμματα εστάλησαν στην αστυνομία για βοήθεια, με ένα να ξεχωρίζει. «Αγαπητό αφεντικό» ήταν οι πρώτες λέξεις του συγγραφέα ο οποίος βεβαίωνε ότι λίγες ημέρες μετά θα έκοβε το «αυτί της κυρίας».
Το γράμμα δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά τρεις ημέρες μετά η 43χρονη Κάθριν Ήντοους βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με το ένα αυτί να λείπει. Ο Αντεροβγάλτης ώθησε τις αρχές να δημιουργήσουν το λεγόμενο «προφίλ του δολοφόνου» το οποίο πλέον έχει κεντρικό ρόλο στις έρευνες δολοφονίας. Το 2014, ο συγγραφέας Ράσελ Έντουαρντς ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα ματωμένο σάλι της Ήντοους όπου μαζί με τις αρχές έκαναν ταυτοποίηση DNA και το αίμα αντιστοιχήθηκε με έναν 23χρονο Πολωνό μετανάστη ονόματι Άαρον Κοσμίνσκι που εργαζόταν στην περιοχή ως κουρέας. Δεν τον έπιασαν ποτέ, ενώ ο αριθμός των θυμάτων του παραμένει άγνωστος.
Έπιασε 1200 δολοφόνους όχι όμως του γιου του
Το καλοκαίρι του 1981 στη Φλόριντα, ο 6χρονος Άνταμ Γουολς διέφυγε της προσοχής των γονιών του σε ένα εμπορικό κέντρο και εξαφανίστηκε. 16 ημέρες μετά βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένος. Η αστυνομία βρήκε μόνο το κεφάλι του ενώ το υπόλοιπο σώμα δεν βρέθηκε ποτέ. Ο πατέρας του αγοριού Τζον Γουολς αφιέρωσε τη ζωή του να βρει τον δολοφόνο. Το 1988 συνεργάστηκε με το κανάλι CBS παρουσιάζοντας την εκπομπή «America’s most wanted» όπου με μαρτυρίες τηλεθεατών και στοιχεία που συλλέγονταν προσπαθούσε να εξιχνιάσει δολοφονίες, απαγωγές και εγκλήματα.
Ο Γουολς έγινε τόσο διάσημος, κατόρθωσε μάλιστα μέσα από την εκπομπή του να συλληφθούν περισσότεροι από 1200 δολοφόνοι. Κανείς όμως δεν ήταν ο δολοφόνος του γιου του. Το 2008, ο κατά συρροή δολοφόνος Ότις Τουλ ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας του μικρού Άνταμ. Είχε ήδη πεθάνει στη φυλακή από το 1996. Ο πατέρας παρά την επιθυμία του δεν κατάφερε ποτέ να τον συναντήσει και να μάθει πού κρύβει το υπόλοιπο πτώμα του.
Μια τηλεοπτική δολοφονία
Το καλοκαίρι του 1994, η πρώην σύζυγος του διάσημου αθλητή Ο Τζέι Σίμπσον, Νικόλ Μπράουν βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μαζί με τον σύντροφό της στο σπίτι της. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ως δράστη τον Ο Τζέι αλλά ο ίδιος είναι ήρωας για τις ΗΠΑ και του φέρονται διακριτικά. Οι μαρτυρίες των φίλων τους είναι σαφείς. Η Νικόλ είχε πέσει πολλές φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας και φοβόταν το σύζυγό της. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του, αίμα στο αυτοκίνητό του, μαρτυρίες που τον έθεταν κοντά στο σπίτι της Νικόλ, βίαιο παρελθόν, προσπάθεια να αποφύγει τις αρχές.
Η οικονομική του επιφάνεια ωστόσο του επιτρέπει να προσλάβει το καλύτερο team δικηγόρων οι οποίοι ορίζουν το αφήγημα της δίκης λέγοντας ότι πρόκειται για ρατσισμό. Η δίκη καταλήγει σε μία υπόθεση λευκών εναντίον μαύρων και κάπου ξεχνιέται το γεγονός ότι χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές. Ο Σίμπσον αθωώνεται και μετά από ένα χρόνο εκδίδει ένα βιβλίο με τίτλο «Και αν το έκανα…». Μπήκε φυλακή χρόνια μετά για άλλες εγκληματικές ενέργειες. Η Νικόλ δεν δικαιώθηκε ποτέ.
Βασίλισσα του… θανάτου ετών 6
Στις 26 Δεκεμβρίου 1997, μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα η Πάτσι Ράμσεϊ ξύπνησε να πιει νερό και βρήκε στις 05.30 ένα σημείωμα για λύτρα. Κάποιος είχε απαγάγει την 6χρονη κόρη της την ΤζονΜπένετ. Οκτώ ώρες αργότερα ο πατέρας της μικρής, τη βρήκε άγρια δολοφονημένη στο υπόγειο. Τι είχε συμβεί; Το κοριτσάκι συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς, ήταν μονίμως μακιγιαρισμένο και η μητέρα του το έτρεχε σε διαγωνισμούς ταλέντου. Η οικογένεια επικρίθηκε έντονα για την εκμετάλλευση της 6χρονης. Πολλοί είπαν πως ο φόνος έγινε από τους ίδιους, άλλοι είπαν ότι μπορεί να ήταν κάποια ανταγωνίστριά της. Το γεγονός είναι ότι η ΤζονΜπένετ Ράμσεϊ δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι και ποτέ κανείς δεν έμαθε τι έγινε. Η μητέρα πέθανε από στενοχώρια το 2006.
Το ματωμένο νησί
Στις 22 Ιουλίου 2011, ένας τρελός από τη Νορβηγία, ο Μπρέιβικ, προκαλεί εκρήξεις στο κέντρο του Όσλο για αντιπερισπασμό και στις 17.30 εμφανίζεται ντυμένος αστυνομικός στο νησί Ουτόγια όπου βρίσκεται η κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος. Ο Μπρέιβικ αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως μαθητές, νέους που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από το νησί και προσποιούνταν τους νεκρούς μπας και γλιτώσουν. Ο τραγικός απολογισμός ήταν ο φόνος 77 νέων ανθρώπων σε μία χώρα της οποίας τα ποσοστά εγκλημάτων είναι ελάχιστα. Πρόκειται για το πιο μελανό σημείο στην ιστορία της Νορβηγίας.