Απόπειρα δολοφονίας: Παραλίγο σκοτώσουν τον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Χαν – Κόσμος

November 2, 2022

Τραυματίας από πυρά όπλου είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν. Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, η απόπειρα δολοφονίας του έγινε στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο Ουαζιραμπάντ, μία πόλη σχεδόν 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ.

Διαφ.

if (width >= 769) //Εμφάνιση από { //////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+')); }

Δείτε τον κουμπάρο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε πυροβολισμό στο πόδι τραυματίστηκε στην κνήμη και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το BBC, τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερις άνθρωποι, αλλά δεν υπάρχει νεκρός. Ανάμεσα στους τέσσερις και ένας παίχτης Κρίκετ διεθνούς φήμης.

Η ομάδα ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού τον απομάκρυνε άμεσα από το σημείο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν απειλείται η ζωή του.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη. Ο δράστης, σύμφωνα με τα πακιστανικά ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος και πως είχε σκοπό να σκοτώσει τον Χαν.

Πως έφτασε εκεί ο πρώην προθυπουργός

Συνοδευόμενος από εκατοντάδες υποστηρικτές του, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή πριν από έξι ημέρες από τη Λαχόρη, με τελικό προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Όπως μεταδίδει το Sky News, μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει ομιλία του και δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου του είχε μόλις πάρει συνέντευξη για τις απειλές που δέχεται. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε περιγράψει την πορεία ως «ειρηνική διαμαρτυρία».


Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις