Προς απάντηση του Έλον Μάσκ στην απόφασή του να απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό της twitter μαζικά απαντάνε οι εργαζόμενοι. Κατατέθηκε στο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο ομαδική αγωγή από τους υπαλλήλους υποστηρίζοντας οτι δεν είναι νόμιμο να απολύει η επιχείρηση προσωπικό χωρίς να τους έχει προειδοποιήσει 60 ημέρες πριν. Ο αριθμός του προσωπικού που είναι προς απόλυση αγγίζει τον αριθμό 3.700 ατόμων.
Διαφ.
if (width < 768+1) //Εμφάνιση μέχρι
{
//////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+'));
}
«Φοβάμαι μην έχουμε θύματα! Αρκετό νερό! Έχουμε πολύ καιρό να δούμε τέτοια κακοκαιρία!»: Έκτακτος συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό!
Οι υπάλληλοι του Twitter υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προχωρά στις απολύσεις χωρίς επαρκή προειδοποίηση κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας, ανέφερε το δημοσίευμα.
Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.
Η αγωγή ζητά από το δικαστήριο να εκδώσει διαταγή που να απαιτεί από το Twitter να υπακούσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία WARN και να περιορίσει την εταιρεία από το να ζητά από τους υπαλλήλους να υπογράψουν έγγραφα περί παραίτησης από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν σε δίκες εναντίον της.
Ο ομοσπονδιακός νόμος περί αναπροσαρμογής και επανακατάρτισης των εργαζομένων (WARN) περιορίζει τις μεγάλες εταιρείες από την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων χωρίς να έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 60 ημέρες προειδοποίησης.
«Καταθέσαμε αυτή την αγωγή απόψε σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να απεμπολούν τα δικαιώματά τους και ότι έχουν μια οδό για την άσκησή τους», δήλωσε σε συνέντευξή της η Shannon Liss-Riordan, η δικηγόρος που κατέθεσε την αγωγή την Πέμπτη.