Βγήκαν οι μασκοτ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Το Παρίσι και οι "Φρύγες" του (video)

November 16, 2022

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσιοποίησαν την μασκότ για το 2024 στο Παρίσι. Η ονομασία είναι “φρύγες” και πρόκειται για φρυγικούς σκούφους.

Διαφ.

if (width >= 769) //Εμφάνιση από { //////document.write(Base64.decode('PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0idGV4dC1jZW50ZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJzYXNfODAyNjgiPjwvZGl2Pg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0Ij4NCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7DQogICAgICAgIHNhcy5yZW5kZXIoIjgwMjY4Iik7ICAvLyBGb3JtYXQgOiBJbiBSZWFkICgxeDEpIDF4MQ0KICAgIH0pOw0KPC9zY3JpcHQ+CQkJPC9kaXY+')); }

Δείτε σήμερα πως είναι το κορίτσι που άναψε την Ολυμπιακή φλόγα στην Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα, οι φρυγικοί σκούφοι ή «σκούφοι της ελευθερίας», που είναι ένα κάλυμμα κεφαλής με σχήμα κώνου, συχνά κόκκινου, από ύφασμα, που διπλώνει στην απόληξη της κορυφής και μερικές φορές συμπληρώνεται από τρίχρωμη κονκάρδα.

Οι σκούφοι συμβολίζουν τη Γαλλική Επανάσταση και της ελευθερίας. Άλλωστε είναι από τα εθνικά σύμβολα της Γαλλίας και κλείνουν το μάτι στη Μαριάν, που είναι αλληγορική μορφή της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Οι 'φρύγες' - Μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η μασκότ είναι πιο εύσωμη και κοντή από αυτή των Παραολυμπιακών, που η μασκότ είναι ψηλή, λεπτή και με μια λεπίδα στο δεξί πόδι.

Κόστος

Η εικόνα των μασκότ «δοκιμάστηκε» σε νέους ηλικίας 6-14 ετών, που αναγνώρισαν ένα από τα σύμβολα της Δημοκρατίας. Η ελάχιστη τιμή πώλησης των μασκότ είναι 15 ευρώ, ενώ το μπρελόκ κοστίζει τα 10 ευρώ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ - Δημοφιλείς προγνώσεις

Καιρός Αθήνα Καιρός Θεσσαλονίκη Καιρός Λάρισα Καιρός Ιωάννινα
Καιρός Πάτρα Καιρός Πτολεμαΐδα Καιρός Τρίκαλα Καιρός Σέρρες
Καιρός Βόλος Καιρός Αγρίνιο Καιρός Ηράκλειο, Κρήτη Καιρός Πύργος
Όλες οι Πόλεις