Χίλια μπράβο: Χρυσό μετάλλιο για Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο Ελεύθερο Ντουέτο Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

August 6, 2023

Χίλια μπράβο: Χρυσό μετάλλιο για Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο Ελεύθερο Ντουέτο Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Διαφ.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης: Χρυσό μετάλλιο για Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκαν η Μαρία Καραπαναγιώτου και η Ιφιγένεια Κρομμυδάκη. Οι νεαρές αθλήτριες πήραν το χρυσό μετάλλιο και κατάφεραν μια ιστορική διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι ιδιαιτέρως ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες διεθνείς μπαλαρίνες της πισίνας Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση, πρώτευσαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής κολύμβησης Νεανίδων, στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, και φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Έτσι, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό και τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στην όμορφη πορτογαλική πόλη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης: Η εξαιρετική επίδοση των Ελληνίδων αθλητριών

Οι δύο ελληνίδες, με βαθμολογία 179.614 πόντους κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας δεύτερες τις Ιταλίδες (165.1708) και τρίτες τις αθλήτριες από την παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του αθλήματος, Ουκρανία (160.8500).

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 179,6146 β. για την εκπληκτική εκτέλεση του προγράμματός του και πήρε την πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τις δεύτερες Ιταλίδες (165,1708) και τις τρίτες Ουκρανές (160,8500), παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: