220 εκατ. προβολές: Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι που έχει πιάσει «μυθικά» νούμερα στο YouTube

June 11, 2024

Έχει σημειώσει αστρονομικές προβολές το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στο YouTube, φτάνοντας τα 220 εκατομμύρια προβολές.

220 εκατ. προβολές: Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι που έχει πιάσει μυθικά νούμερα στο YouTube

Διαφ.

Λατρεμένος του ελληνικού κοινού εδώ και κάτι παραπάνω από 20 χρόνια, ο Νίκος Βέρτης πλέον δεν έχει το στάτους ενός απλά πολύ καλού Έλληνα τραγουδιστή.

Με την αισθαντική φωνή του, τις δισκογραφικές επιλογές του και την συνολική παρουσία του αυτές τις δύο δεκαετίες, δείχνει ότι ο κόσμος τον έχει βάλει σε μια ξεχωριστή κατηγορία καλλιτεχνών στο μυαλό και στην καρδιά του.

Άλλωστε από τις αρχές των 00’ s που άρχισε να τραγουδάει στην Θεσσαλονίκη φάνηκε αυτή η ιδιαίτερη σχέση που μπορούσε να αποκτήσει με τον κόσμο. Ο τρόπος της ερμηνείας του σε έκανε να ταυτίζεσαι, θεωρώντας ότι αυτός ο άνθρωπος μιλάει για σένα ή για κάποιο κοντινό σου πρόσωπο, λες και το ζούσε ο ίδιος.

Αυτή η… προσωπολατρεία προς τον Νίκο Βέρτη προφανώς είναι και ο λόγος που ένα δικό του κομμάτι και πιο συγκεκριμένα το Αν είσαι ένα αστέρι έγινε το πρώτο ελληνικό που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια views στο YouTube ενώ στα Mad Video Music Awords παίρνει το βραβείο του καλύτερου videoclip!

Ήταν μέρος της δουλειάς με τίτλο Είμαι μαζί σου το 2011 η οποία σηματοδότησε την επιστροφή του τραγουδιστή στη δισκογραφία μετά από απουσία δύο ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε και μια σειρά περιοδειών σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Το κοινό μάλιστα συχνά δεν περιοριζόταν σε Έλληνες ομογενείς, αφού ειδικά στα Βαλκάνια ο Βέρτης έχει… ρεύμα όπως μαρτυρούν έκτοτε πολλές sold out εμφανίσεις του.

Και αυτό δεν ήταν το μόνο ορόσημο που έσπασε τραγούδι του αγαπημένου καλλιτέχνη. Μερικά χρόνια αργότερα ακολούθησε ακόμη ένα εντυπωσιακό ρεκόρ αφού πλέον ο Νίκος Βέρτης μπορεί να υπερηφανεύεται –ανάμεσα σε άλλα- ότι έχει ερμηνεύσει το κομμάτι που έχει ξεπεράσει τα 220.000.000!

Πιθανότατα ήδη είχατε καταλάβει ότι πρόκειται για το Έλα να με νιώσεις, μέρος της τελευταίας δουλειάς του τραγουδιστή (Προτάσεις) με την δισκογραφική εταιρεία Cobalt, πριν μετακομίσει για την Heaven.

Δείτε το βίντεο με τις… 220 εκατ. προβολές:

Έχοντας, λοιπόν, γίνει ο πρώτος που βλέπει κομμάτι του να ξεπερνά τα 100 και τα 200 εκατομμύρια views, η μόνη ευχή που μπορούμε να δώσουμε είναι να τα… 300στήσει!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: