Απότομη αλλαγή καιρού το Σαββατοκύριακο: «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος, ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

June 12, 2024

Απότομη μεταβολή στις καιρικές συνθήκες αναμένεται το Σαββατοκύριακο, με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους να πνέουν σε όλη την επικράτεια.

Απότομη αλλαγή καιρού το Σαββατοκύριακο: Βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος, ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Διαφ.

Απότομη αλλαγή καιρού φαίνεται να έρχεται στη χώρα: Ο καύσωνας και οι ακραίες θερμοκρασίες αναμένεται να αντικατασταθούν από καταιγίδες.

Στις επόμενες πέντε ημέρες θα έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού: O έντονος καύσωνας θα αντικατασταθεί από χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo, ο καύσωνας έχει πλέον κλειδώσει, με θερμότερες ημέρες την Τετάρτη 12/06 και την Πέμπτη 13/06, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ωστόσο, θα έχουμε γρήγορη και σημαντική υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών το Σάββατο 15/06, κάτι που διακρίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος, από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 10/06 έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 15/06.

Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών/ψυχρών αερίων μαζών. Με πορτοκαλί/κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Υπενθυμίζεται πως – όπως σημειώνει στο έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε – η ΕΜΥ βλέπει μια πρώτη πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας την Παρασκευή.

Η μεγάλη ανατροπή όμως θα έρθει το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα με την θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 6 με 8 βαθμούς. Κάπως έτσι θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.




Πηγή

Διαβάστε επίσης: