Ινστιτούτο Τσίπρα: Το παρών έδωσαν Στέφανος Κασσελάκης και στελέχη της Νέας Αριστεράς

June 18, 2024

Ινστιτούτο Τσίπρα: Το παρών έδωσαν Στέφανος Κασσελάκης και στελέχη της Νέας Αριστεράς

Διαφ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της «1ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ, με ομιλητές περισσότερες από 50 διεθνείς προσωπικότητες.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που παρευρέθηκε στην βράβευση του Μάθιου Νίμιτς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε θερμή χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

kasselakis 1 3 scaled 1 kasselakis 2 4 scaled 1

Στην διεθνή διάσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης αλλά και τα στελέχη του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου και την Πέτη Πέρκα.

xaritsis 1 1 scaled 1

xaritsis 2 1 scaled 1

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο Τσίπρας

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος σε ένα ενδεχόμενο σχήμα συνεργασίας της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα και ξαφνιάζεται καμιά φορά ο πολίτης που με συναντάει. Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από την βάση. Γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής. Πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν το κύριο καύσιμο που είχα τους τελευταίους μήνες για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ναι».

Για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκε σήμερα στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Μου είναι τελείως αδιάφορα το γεγονός ότι ο κ. Χαρίτσης πήγε εκεί. Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προσκαλέσει το πρώην υπουργικό του συμβούλιο έχει δικαίωμα. Εκείνος διαχειρίζεται το όνομα του και θέλω να τιμήσω τα πολλά θετικά που έχει αφήσει στην χώρα».

«Έχω πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει και απαιτεί να συνεχίζω και να έχουμε μία μεγάλη και προοδευτική παράταξη που θα υπηρετήσει τις λαϊκές προοδευτικές πολιτικές μας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα είπε ότι «δεν είμαι εναντίον κανενός γενικά αλλά υπάρχει κάποιο κομμάτι ευθιξίας» και τόνισε ότι τα στελέχη της Νέας Αριστεράς έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «μετά μία απολύτως νομιμοποιημένη εκλογή για να παριστάνεις ότι είσαι πιο προοδευτικός αριστερός από τον εκλεγμένο πρόεδρο. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις προσωπικές ατζέντες. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ να βελτιωθώ και να εμπνεύσω».

Χαρακτήρισε «μόρφωμα την Νέα Αριστερά που «δεν έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: