Έσβησε μετά από 29 μέρες η φωτιά στον Όρβηλο από την βροχή

August 17, 2024

Μετά από 29 μέρες, η φωτιά στον Όρβηλο σβήνει λόγω της βροχής.

Έσβησε μετά από 29 μέρες η φωτιά στον Όρβηλο από την βροχή

Διαφ.

Η βροχή έσβησε μετά από 29 ημέρες τη φωτιά στον Όρβηλο

Η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα.

Με τη βοήθεια της βροχής, μετά από 29 ημέρες, έσβησε τελικά η φωτιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο όρος Όρβηλος, έχοντας κατακάψει 12.000 στρέμματα.

Ήδη από το πρωί επιχειρούσαν εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί σημαντικά. Πλέον, σήμερα μόνο καπνίζει. Δεν υπάρχει ενεργή φωτιά. Και αναμένουμε το απόγευμα νέα βροχόπτωση που θα εξαφανίσει ακόμη και τον εναπομείναντα καπνό, δήλωσε, μιλώντας στον eleftherostypos.gr ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Γιώργος Τάτσιος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την 18η Ιουλίου μετά από πτώση κεραυνού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Βαθρακογιάννη τα εναέρια μέσα επιχείρησαν από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της φωτιάς.

Κάηκαν 12.000 στρέμματα

Οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δασική πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος στις Σέρρες στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η οποία ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και έκαιγε για 27 ημέρες είναι εντυπωσιακές.

Σε βίντεο (animation) που επιμελήθηκε μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 15 Αυγούστου.

Η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 12.000 στρέμματα (έως την 15.08.2024, 12:15 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: