Προσοχή – Auτές είναι οι πασίγνωστες μάρκες ρούχων που πουλάνε τοξικά παπούτσια και τσάντες και αγοράζουν όλοι στην Ελλάδα

August 19, 2024

Προσοχή – Αυτές είναι οι διάσημες εταιρίες μόδας που προσφέρουν βλαβερά προϊόντα όπως παπούτσια και τσάντες και τις αγοράζουν όλοι στην Ελλάδα.

Προσοχή – Auτές είναι οι πασίγνωστες μάρκες ρούχων που πουλάνε τοξικά παπούτσια και τσάντες και αγοράζουν όλοι στην Ελλάδα

Διαφ.

Παπούτσια, σανδάλια και τσάντες Shein και Temu βρέθηκαν με 11 έως 229 φορές το νόμιμο όριο τοξικών ουσιών, σύμφωνα με τα όσα έκαναν γνωστά αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας

Ορισμένα παπούτσια από τις μάρκες γρήγορης μόδας Shein και Temu περιείχαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα που ήταν εκατοντάδες φορές παραπάνω από τα νομικά επιτρεπόμενα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τετάρτης και από τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές της Σεούλ διαπίστωσαν ότι πολυάριθμα προϊόντα των Shein, AliExpress και Temu δεν πληρούσαν τις οδηγίες ασφαλείας σε δοκιμή 144 προϊόντων, σύμφωνα με το AFP.

Μεγάλες ποσότητες φθαλικών ενώσεων, μιας χημικής ένωσης που κάνει τα πλαστικά πιο εύκαμπτα, βρέθηκαν σε ορισμένα ζευγάρια παπουτσιών Shein. Οι αρχές δήλωσαν στο AFP ότι ένα συγκεκριμένο ζευγάρι είχε 229 φορές το νόμιμο όριο για φθαλικές ενώσεις.

Οι πλαστικοποιητές με βάση τους φθαλικούς εστέρες επηρεάζουν τις αναπαραγωγικές λειτουργίες, όπως η μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, και μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα, ακόμα και πρόωρο τοκετό, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της ομάδας περιβαλλοντικής υγείας της Σεούλ.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης στο AFP ότι τα προϊόντα από την Temu περιείχαν υψηλότερα από τα επιτρεπτά επίπεδα τοξικών ουσιών. Οι πάτοι σανδαλιών που πωλούνταν από την ηλεκτρονική αγορά περιείχαν 11 φορές περισσότερο μόλυβδο από το νομικά επιτρεπτό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: