Βόλος: 5 χρόνια από τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ – Δεν έχει ξεκινήσει η δίκη

August 23, 2024

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο μιας 14χρονης στο λούνα παρκ του Βόλου, η δίκη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Βόλος: 5 χρόνια από τον θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ – Δεν έχει ξεκινήσει η δίκη

Διαφ.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρίσκονταν στον χώρο του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου του 2019 ήταν σοκαριστικές.

Ήταν 22.45 το βράδυ, για αδιευκρίνιστους λόγους, το χαλί, στο οποίο βρίσκονταν η άτυχη κοπέλα, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Μάλιστα, μια μητέρα που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως στην τελευταία περιστροφή το χαλί άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χαλί δεν διέθετε ζώνες ασφαλείας παρά μόνο μια μεταλλική μπάρα που υποτίθεται ότι προστάτευε τους παίκτες, συνήθως έφηβους. Καθώς το μηχάνημα ανάπτυξε ταχύτητα η νεαρή εκτοξεύτηκε πάνω από την μπάρα ασφαλείας και κατέληξε πάνω σε άλλα μηχάνημα με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν στο ακαριαίο θάνατό της.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Και τότε όπως και στο περιστατικό στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο χειριστής του μηχανήματος, υπήκοος Μπαγκλαντές, εγκατέλειψε τον χώρο και εξαφανίστηκε. Παραδόθηκε στις αρχές μετά από κάποιες ημέρες και συνελήφθη όπως και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης. Αμφότεροι, μετά από τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όμως, το σημαντικό είναι άλλο. Πέντε χρόνια από το τραγικό περιστατικό που κατέληξε στο θάνατο μια δεκατετράχρονης μαθήτριας γυμνασίου, η δίκη των υπευθύνων δεν έχει καν ξεκινήσει.

Έτσι, την ίδια στιγμή που φίλοι και συγγενείς ετοιμάζονται για το ετήσιο μνημόσυνο το Σάββατο 31 Αυγούστου, ρεπορτάζ της ΕΡΤ αποκαλύπτει ότι, μετά από τριετή προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την εισαγγελία Βόλου, τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε επιτέλους το παραπεμπτικό βούλευμα για την άσκηση διώξεων εναντίον της ιδιοκτήτριας του πάρκου και του χειριστή. Όμως, εκείνοι απάντησαν καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης του παραπεμπτικού βουλεύματος, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα οριστεί δικάσιμος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Το ρεπορτάζ του Open για τους κανόνες λειτουργίας των λούνα παρκ:





Πηγή

Διαβάστε επίσης: