Φωτογραφία Ντοκουμέντο – Θρυλική Ελληνίδα νύφη στα 18 στον πρώτο της γάμο πριν από 73 χρόνια

August 24, 2024

Φωτογραφία ντοκουμέντο με τη θρυλική ελληνίδα νύφη στα 18 της χρόνια, στον πρώτο της γάμο πριν από 73 χρόνια.

Φωτογραφία Ντοκουμέντο – Θρυλική Ελληνίδα νύφη στα 18 στον πρώτο της γάμο πριν από 73 χρόνια

Διαφ.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, γνωστή ως “Βασίλισσα της Νύχτας”, είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού θεάματος.

Με ταλέντο που ξεχώρισε από μικρή ηλικία και μια καριέρα γεμάτη λαμπερές στιγμές και επιτυχίες, η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

zozo

Τα πρώτα βήματα και ο πρώτος γάμος

Γεννημένη το 1933, η Ζωζώ ξεκίνησε την πορεία της στο θέατρο σε ηλικία μόλις επτά ετών στη Θεσσαλονίκη. Η οικογενειακή φίλη και διάσημη θεατρική ηθοποιός, Ζωζώ Νταλμάς, αναγνώρισε το ταλέντο της και τη σύστησε σε θιασάρχη της εποχής. Σύντομα, η Ζωζώ μαζί με την αδερφή της, Βάσω, δημιούργησαν το ντουέτο “Σαπουντζάκια”, το οποίο εντυπωσίασε στις οπερέτες της εποχής. Όταν η Βάσω αποφάσισε να αποσυρθεί για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, η Ζωζώ συνέχισε μόνη της τη λαμπρή καριέρα της.

Σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών, το 1951, η Ζωζώ παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον γιατρό Γιώργο Χατζηπαρασκευά. Ωστόσο, ο γάμος τους διήρκεσε μόνο τρεις μήνες, καθώς η ζωή της ήταν προορισμένη για την τέχνη και τη σκηνή.

zozo

Πηγή φωτογραφίας: Aris Loupasis / Instagram

Η άνοδος στην αθηναϊκή σκηνή

Η μετάβασή της στην Αθήνα σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Ζωζώ. Η εκρηκτική της παρουσία στις μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας την καθιέρωσε γρήγορα ως μία από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες. Ιδιαίτερα αξέχαστη παραμένει η συνεργασία της με το κοσμικό κέντρο “Κομπαρσίτα”, όπου οι εμφανίσεις της άφησαν εποχή. Η ενέργεια και το πάθος της στη σκηνή κέρδισαν την αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων των μεγιστάνων Νιάρχου και Ωνάση, που βρίσκονταν στα πρώτα τραπέζια για να την απολαύσουν.

Με τις πανάκριβες τουαλέτες, τα καπέλα και τα φτερά από το εξωτερικό, η Ζωζώ δημιούργησε μια εικόνα που συναρπάζει μέχρι σήμερα. Ο μαέστρος Τώνης Μαρούδας την αποκάλεσε “Βασίλισσα της Νύχτας”, τίτλο που της ταιριάζει απόλυτα.

zozoz

Μεγάλες αγάπες και καριέρα στο εξωτερικό

Στην “Κομπαρσίτα”, η Ζωζώ βρήκε και τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, έναν από τους πιο γοητευτικούς θαμώνες του μαγαζιού. Ωστόσο, προσωπικές εκκρεμότητες του συντρόφου της εμπόδισαν τον γάμο τους, οδηγώντας τελικά στον χωρισμό τους. Απογοητευμένη, αποφάσισε να φύγει για την Αμερική, όπου και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της εποχής.

Η επιστροφή της στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από νέα συμβόλαια και συνεργασίες με τον κινηματογραφικό παραγωγό Φίνο, που την οδήγησαν σε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Ο δεύτερος γάμος και η ζωή μετά

Το 1973, η Ζωζώ παντρεύτηκε τον δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη, με τον οποίο έζησε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή για 23 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του. Ο ρόλος της ως σύζυγος και καλλιτέχνης συγχρόνως της προσέφερε ισορροπία και πληρότητα.

Ένα μοναδικό φαινόμενο λάμψης και ζωντάνιας

Σήμερα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη παραμένει ένα μοναδικό φαινόμενο στον χώρο του θεάματος. Ως ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια, συνεχίζει να λάμπει με την ενέργεια, τη ζωντάνια και την αγάπη της για τη ζωή. Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η Ζωζώ ζει κάθε μέρα με πάθος και θετική ενέργεια, παραμένοντας πάντα νέα στην ψυχή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: