Μαθεύτηκαν τα ευχάριστα για πετρέλαιο και βενζίνη – Έρχεται μεγάλη ανακούφιση

August 26, 2024

Τα νέα για την τιμή του πετρελαίου και τη βενζίνη είναι ευχάριστα – Έρχεται μεγάλη ανακούφιση.

Μαθεύτηκαν τα ευχάριστα για πετρέλαιο και βενζίνη – Έρχεται μεγάλη ανακούφιση

Διαφ.

Σε πτώση το πετρέλαιο, σε χαμηλά έτους η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα -Πόσο κερδίζουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με το carandmotor.gr oι οδηγοί βλέπουν με ανακούφιση τις τιμές των καυσίμων να έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 μηνών.

Οι καλοκαιρινές διακοπές, εκτός από τα έξοδα διαμονής και σίτισης, συχνά επιβαρύνονται και από το κόστος των μετακινήσεων, ειδικά αν γίνονται με ιδιωτικό όχημα. Μάλιστα, πέρυσι οι τιμές των καυσίμων είχαν εκτοξευθεί, με το μέσο όρο της βενζίνης πανελλαδικά να φτάνει τον Αύγουστο του 2023 τα 1,991 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης τα 1,754 ευρώ, επιβαρύνοντας σημαντικά τους πολίτες.

Αντίστοιχη πορεία είχαν και φέτος, όπου στις αρχές Ιουλίου η μέση τιμή της βενζίνης είχε φτάσει τα 1,907 ευρώ και το diesel ξεπέρναγε τα 1,66 ευρώ, αναγκάζοντας πολλούς να αναθεωρήσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό για τις διακοπές.

Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται! Με το βαρέλι πετρελαίου Brent να έχει πέσει στα 77 δολάρια και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, οι τιμές στις ταμπέλες των πρατηρίων καυσίμου άρχισαν να μειώνονται, με τους ιδιοκτήτες θερμικών οχημάτων να δέχονται αυτή την πτώση με μεγάλη χαρά.

Αν και στη χώρα μας η μείωση των τιμών στα καύσιμα εμφανίζεται πιο αργά σε σχέση με την αύξηση, είναι αισθητή η διαφορά, με πολλά πρατήρια να έχουν πλέον το 1,6 μπροστά από την τιμή της βενζίνης και το 1,3 από αυτή του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Αττικής, η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα 1,8 ευρώ, με χαμηλότερη τα 1,674 ευρώ, ενώ για το diesel η μέση τιμή κυμαίνεται στα 1,554, με τη χαμηλότερη να βρίσκεται στα 1,395 ευρώ. Σε πανελλαδικό επίπεδο ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1,85 και 1,59 ευρώ αντίστοιχα.

Μιλάμε για μείωση πάνω των 5, και σε μερικές περιπτώσεις των 10 λεπτών του ευρώ, μέσα σε μόλις ένα μήνα, που ήρθε ίσως την πιο κατάλληλη τιμή για τους περισσότερους οδηγούς, οι οποίο αυτή την περίοδο έχουν να “αντιμετωπίσουν” τα έξοδα επιστροφή από τις διακοπές τους.

Αν και οι χαμηλές τιμές είναι ελκυστικές, δεν πρέπει να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή πρατηρίου, ειδικά αν δεν γνωρίζουμε την ποιότητα καυσίμου που διαθέτει. Είναι προτιμότερο να πληρώσουμε 10 ή 15 ευρώ παραπάνω για να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας σε ένα “ελεγμένο” βενζινάδικο, παρά να αντιμετωπίσουμε προβλήματα λόγω νοθείας που μπορεί να μας κοστίσουν ακόμα και τετραψήφια ποσά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: