Αντιμέτωπος με μια σοκαριστική ανακάλυψη μέσα σε μια τσα΄ντα με μπρόκολο από το ALDI

August 27, 2024

Αντιμετωπίζοντας μια απροσδόκητη ανακάλυψη στην τσάντα με μπρόκολο από το ALDI.

Αντιμέτωπος με μια σοκαριστική ανακάλυψη μέσα σε μια τσα΄ντα με μπρόκολο από το ALDI

Διαφ.

Μια συνηθισμένη μέρα, ο 63χρονος Neville Linton πήγε για ψώνια. Ωστόσο, ανακάλυψε μια τρομακτική έκπληξη μέσα σε ένα μπρόκολο.

Όπως συνήθιζε, πήγε σε ένα Aldi στα West Midlands της Αγγλίας. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, ενώ μαγείρευε, άνοιξε την τσάντα και βρήκε ένα φίδι μέσα στα λαχανικά.

screenshot

Είναι ο εφιάλτης κάθε οφιδοφοβικού. Δυστυχώς, ο Linton είχε μεγάλη φοβία για τα φίδια.

Ο Linton, που εργάζεται στον βιομηχανικό καθαρισμό, σώθηκε από τους συγγενείς του, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν και έπιασαν το φίδι.

Ήταν αρκετά τρομακτικό, είπε ένας παππούς.

Δεν αντέχω τα φίδια.

Είναι καλό που δεν άφησα το μπρόκολο απλώς στην κουζίνα, αλλιώς θα είχε εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι.

Δεδομένου ότι εδώ έχουμε δύο ευαίσθητα άτομα, θα ήταν σημαντικός κίνδυνος για εμάς.

Αφού ανακάλυψε το ερπετό, κάλεσε την αδερφή του Ann-Marie Tenkanemin, 57 ετών, η οποία το αναγνώρισε ως φίδι.

Το ζευγάρι έπιασε την σαύρα σε ένα πλαστικό δοχείο και την πήγε πίσω στο Aldi.

Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, είπε ο Linton για την αναγνώριση του φιδιού από την Tenkanemin, αλλά όταν την είδα να κινείται, τραβήχτηκα πίσω.

Ο τύπος στο κατάστημα φοβήθηκε επίσης πολύ.

Παρά το γεγονός ότι του χορηγήθηκε αποζημίωση, ο Linton πιστεύει ότι η υπόθεση αξίζει περισσότερη προσοχή, επειδή το φίδι αποτελούσε κίνδυνο για τους ευάλωτους συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του παραλυμένου γιου του και της πεθεράς του.

Απλώς δεν είναι αρκετά καλό – οι συνέπειες για εμάς, αν είχε ξεφύγει στο σπίτι, θα ήταν τεράστιες, εξήγησε.

Υπάρχει επίσης η συναισθηματική επίδραση, να φοβάσαι τα φίδια.

Ο προμηθευτής μας δεν έχει λάβει ποτέ παράπονο αυτού του είδους και έχει εφαρμόσει ισχυρές διαδικασίες για την αποτροπή τέτοιων προβλημάτων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Aldi.

Εξετάζουμε αυτό το απομονωμένο συμβάν και έχουμε ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Linton για την αποτυχία μας να τηρήσουμε τα συνήθη υψηλά πρότυπά μας.

Ένας ειδικός του Dudley Zoo αναγνώρισε το ερπετό ως ένα μωρό σκάλα φίδι, σύμφωνα με τον γιο του Linton, Donovan, 41 ετών.

Παρόλο που φαίνονται τρομακτικά και μπορούν να προκαλέσουν έναν επώδυνο δάγκωμα, δεν είναι δηλητηριώδη.

Μπορούν να βρεθούν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και τμημάτων της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Φράχτες, δάση, αμπελώνες, φωλιές τρωκτικών, κούφια δέντρα, οπωρώνες και βράχια είναι ιδανικά μετριοπαθή ενδιαιτήματα για αυτά.

Τα φίδια σκάλα είναι συνήθως μοναχικά, επιθετικά και αμυντικά.

Αποκρούουν τους εχθρούς αρπάζοντας με τα αιχμηρά δόντια τους και αποπνέοντας μια τρομερή μυρωδιά. Παρά τη σαρκοβόρα φύση τους, αποφεύγουν τους ανθρώπους.

Αντ ‘αυτού, τρώνε τρωκτικά όπως ποντίκια και κουνέλια καθώς και πουλιά, αράχνες, σαύρες και έντομα.

Η σαύρα που εισήλθε στο μπρόκολο μεταφέρθηκε στον Dudley Zoo.

screenshot

Ωστόσο, ο ερπετολόγος Dr. Steven J. R. Allain την αναγνωρίζει ως μια viperine snake, η οποία ευτυχώς είναι λιγότερο θανατηφόρα.

Αφού εξέτασα τη [πραγματική] φωτογραφία του φιδιού στο μπρόκολο, δεν είμαι σίγουρος αν ο ζωολογικός κήπος αναγνώρισε σωστά το είδος, παρατήρησε ο Allain.

Κατά την επαγγελματική μου γνώμη, το φίδι είναι μια Natrix maura, ένα αβλαβές, ψαροφάγο είδος που βρίσκεται σε όλη τη Νοτιοδυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Υποθέτει πώς θα μπορούσε να βρεθεί στο μπρόκολο.

Δεδομένου ότι η περιοχή της Μεσογείου παρέχει ένα μεγάλο μέρος των καλλιεργούμενων και εισαγόμενων τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι εκπληκτικό να βρεις ένα είδος από αυτήν την περιοχή σε μερικά από τα λαχανικά που πιθανώς καλλιεργούνται εκεί.

Το φίδι πιθανότατα ταξίδευε εκείνη τη στιγμή μέσω του χωραφιού, προτού πιαστεί από τις γεωργικές μηχανές και αναζητήσει καταφύγιο στο μπρόκολο, κατά την άποψή μου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: