Δόθηκε εκ νέου άδεια στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό το 2019

August 31, 2024

Δόθηκε εκ νέου άδεια στο λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό το 2019

Διαφ.

Φανταστείτε να μην είχαμε αντίστοιχη τραγωδία πριν λίγες μέρες

H επιχειρηματίας που είχε καταδικαστεί για ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας, έλαβε άδεια από τον Δήμο Λάρισας για την εγκατάσταση των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη.

seraina

Η άδεια χορηγήθηκε, παρά το γεγονός ότι στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, απαιτούνταν οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης εντός του τελευταίου τριμήνου, το οποίο να αποδεικνύει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Ωστόσο, η επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να προσκομίσει αυτό το έγγραφο, καθώς έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα που συνέβη το 2009 στη Χαλκίδα, το οποίο είχε ως θύμα ένα κορίτσι εννέα ετών.

Από το ίδιο παιχνίδι, δέκα χρόνια μετά, το 2019 στον Αλμυρό, η 13χρονη Σεράινα Χουλιάρα έχασε τη ζωή της ακαριαία. Για αυτή την υπόθεση, η επιχειρηματίας παραπέμφθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμα. Το βούλευμα αποκαλύπτει επίσης μια αδιανόητη στάση από την πλευρά της, καθώς επέρριψε την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα, ισχυριζόμενη ότι το παιδί ενήργησε επιπόλαια και απερίσκεπτα. Επιπλέον, αποκαλύπτεται ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ψευδομάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είδε το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετήσει φίλους της. Όταν ο ίδιος «μάρτυρας» κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάστηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

seraina

Η υπόθεση του Αλμυρού, η οποία παραμένει αδίκαστη πέντε χρόνια μετά, είχε λάβει εκτεταμένη δημοσιότητα, αναδεικνύοντας παράλληλα και το προηγούμενο ατύχημα για το οποίο η δικαστική απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη, κρίνοντας ένοχη την 78χρονη σήμερα επιχειρηματία. Ωστόσο, στον δήμο Λάρισας κανείς δεν είχε ενημερωθεί και μόλις πρόσφατα, στις 28 Αυγούστου, η επιχειρηματίας κηρύχθηκε πλειοδότρια και εξασφάλισε την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ για το πανηγύρι που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν τον έλεγχο του φακέλου που, σύμφωνα με την προκήρυξη του δήμου, έπρεπε υποχρεωτικά να περιλαμβάνει πρόσφατο απόσπασμα ποινικού μητρώου. Άραγε υπήρχε παλαιότερο έγγραφο ή απουσίαζε εντελώς αυτό το προαπαιτούμενο;

Η απόφαση καταδίκης της έγινε αμετάκλητη από το 2017.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: