Ούτε σουβλάκι δε θα μπορούμε να παίρνουμε – Δεν φαντάζεστε πόσο πήγε

August 31, 2024

Ούτε σουβλάκι δε θα μπορούμε να παίρνουμε – Δεν φαντάζεστε πόσο πήγε

Διαφ.

Στα 4.5 ευρώ το τυλιχτό από 2.80 πριν από 3 χρόνια – Είδος πολυτελείας ακόμη και το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων

Το τυλιχτό σουβλάκι είναι, ασφαλώς, το αγαπημένο φαγητό όλων μας, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται με τη σειρά του… είδος πολυτελείας, αφού το κορυφαίο μας έδεσμα δεν μπόρεσε να μείνει πίσω απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις.

Κι ενώ, λοιπόν, το 2021 στην εποχή του Covid είχε φτάσει να κοστίζει στα 2.80 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι, τρία αργότερα έχει φτάσει η τιμή του να κυμαίνεται από τα 3.30 ευρώ, μέχρι τη σχεδόν… διπλάσια τιμή των 4.5 ευρώ.

Δύο σουβλάκια ο καθένας… κοντά στο 20άρικο

Σε περιοχές όπως το Παλαιό Φάληρο η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι (στο χέρι) υπολογίζεται περί τα 4.5 ευρώ ενώ στον Κολωνό η τιμή του κυμαίνεται από 4 έως 4.2 ευρώ, αν και στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε τυλιχτό στα 2.80 ευρώ και μάλιστα κορυφαίας ποιότητας και φήμης.

Όπως αναφέρει στο OPEN ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου, η τιμή για ένα σουβλάκι (πακέτο) φτάνει τα 3.3 ευρώ ενώ αν κάποιος επιλέξει να κάτσει στο κατάστημα θα πληρώσει 4 ευρώ. «Έχουν ακριβύνει τα πάντα, έχουν ακριβύνει οι πρώτες ύλες σε σχέση με το 2020», σημειώνει. Με την τιμή στο σουβλάκι να υπολογίζεται περί τα 4 ευρώ, ένα ζευγάρι θέλει περί τα 16 ευρώ.





Πηγή

Διαβάστε επίσης: