43 χρόνια πριν: O Τάσος Χαλκιάς με την επί 50 χρόνια σύντροφό του Πένυ Παπουτσή στο γάμο τους

August 31, 2024

43 χρόνια πριν: O Τάσος Χαλκιάς με την επί 50 χρόνια σύντροφό του Πένυ Παπουτσή στο γάμο τους

Διαφ.

Ο έρωτας του Τάσου Χαλικιά με την Πένυ Παπουτσή κρατάει 50 χρόνια. Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου, παντρεύτηκαν το Μάιο του 1981.

Ο Τάσος Χαλκιάς μεγάλωσε στο Χαϊδάρι με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Γιάννη και την μικρότερη αδελφή του, την Ηλιάνα. Το υποκριτικό του ταλέντο, το ανακάλυψαν οι καθηγήτριές του στο Γυμνάσιο, οι οποίες του αναθέτουν στην Ε΄ Γυμνασίου το ανέβασμα του έργου “Το τίμημα της λευτεριάς” του Θεοτοκά. Ένα χρόνο μετά, το 1971, επιτυγχάνει στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κάρολου Κουν, αλλά επιλέγει το Εθνικό για οικονομικούς λόγους.

Το 1974, μετά το τέλος της φοίτησής του στο Εθνικό, υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία για 31 μήνες (λόγω μεταπολίτευσης και επιστράτευσης). Μόλις τελειώνει τη θητεία του, Ιανουάριο του 1977, η πρώην καθηγήτριά του στη Σχολή, Μαίρη Αρώνη, τον καλεί στο “Άρμα Θέσπιδος” που επαναλειτουργεί. Το 1978, ο Αλέξης Μινωτής τον προσλαμβάνει στο Εθνικό Θέατρο και εμφανίζεται στο “Βούδα” του Καζαντζάκη.

7dd8d27a63a548a7ac78132631b87065

Το καλοκαίρι του 1990, μετά την παράσταση “Φουέντε Οβεχούνα” στο Ηρώδειο, αποφασίζει να σταματήσει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο και να βγει στο ελεύθερο θέατρο. Πρώτη του συνεργασία ήταν με την Κατερίνα Μαραγκού στη “Νόρα” του Ίψεν, στο θέατρο Αθηνών και το καλοκαίρι του 1991, κάνει το ντεμπούτο του στην επιθεώρηση με το “Βουλή καλλιγραφία” στο θέατρο Αθήναιον. Ακολουθεί η μεγάλη επιτυχία “Το έκτο πάτωμα” και πλήθος έργων, που σε όλα ο Τάσος Χαλκιάς, αφήνει την προσωπική του υποκριτική σφραγίδα και το όνομά του γράφεται με χρυσά γράμματα στο πάνθεον του καλού θεάτρου. Παράλληλα, το πλατύ κοινό τον ανακαλύπτει μέσα από την τηλεόραση και τις σειρές που πρωταγωνιστεί και σαρώνουν σε τηλεθέαση.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε με το σίριαλ “Κόντρα στον άνεμο” που κάνει πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου 1980. Συμπρωταγωνιστεί με την Πένυ Παπουτσή, με την οποία θα παντρευτούν το Μάιο του επόμενου έτους, δηλαδή το 1981.

862b4650e2f74a659846cfd407d875d3

Ο ηθοποιός, συχνά στις συνεντεύξεις του δηλώνει την αφοσίωσή του στην γυναίκα του, αλλά και την οικογένειά του: “Για μένα η Πένυ είναι σύζυγος, φίλη, συνεργάτης, μητέρα των παιδιών μου, τα βήματά μου στο θέατρο, η οικογένεια”.,έχει ομολογήσει

“Ευχαριστώ την Πένυ για την στήριξη των επιλογών μου”

Ο γνωστός ηθοποιός, ποτέ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, η οποία τον στηρίζει σε ό,τι κι αν κάνει. Αναλυτικότερα έχει: “Την ευχαριστώ γιατί με στηρίζει και υπερασπίζεται τις επιλογές μου”. Από εκεί και πέρα, ο ηθοποιός των ελληνικών σειρών, του θεάτρου και του κινηματογράφου, γνωστοποίησε πως τον ενώνουν πολλά, με τη γυναίκα του. Αναλυτικά: “Μας ενώνουν πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Δουλέψαμε μαζί και μαζί παλεύουμε και τις αναποδιές”.

Η σχέση με τα παιδιά του

“Πάλεψα για να μην μπουν τα παιδιά μου στον χώρο του θεάτρου και το κατάφερα. Αυτό δεν ήταν μια ανακούφιση, αλλά ήταν μια νίκη.

1ea3582ee04449e59842631cd7f51612

Ένιωσα ικανοποίηση που κατάφερα να πείσω τα παιδιά μου ότι δεν είναι ένας χώρος στον οποίο έχουν θέση”, έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά για τα παιδιά του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: