Αξίζει να δεις το 'Live You' με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου;

September 6, 2024

Αξίζει να δεις το 'Live You' με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου;

Διαφ.

Όταν αποφασίζεις να βγάλεις στον αέρα μια ενημερωτική εκπομπή με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου ξέρεις πολύ καλά τι αποτέλεσμα θα έχεις, ενδεχομένως και τι νούμερα τηλεθέασης πας να χτυπήσεις.

Πριν κρίνουμε βέβαια το “Live You”, θα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ο ΣΚΑΪ απέσυρε, καλώς ή κακώς, ένα βαρύ, ακριβό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα που δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα και επέλεξε συνειδητά να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ποντάρει στην Ενημέρωση. Ο ΣΚΑΪ άλλωστε είναι συνώνυμος με την Ενημέρωση, κανείς δεν σκέφτεται πως θα δεις τον συγκεκριμένο σταθμό για να ακούσει gossip. Ως εκ τούτου λοιπόν ο σταθμός αποφάσισε να καλύψει το κενό αυτό με δύο πρόσωπα με ένα αυθεντικό ΣΚΑΙ material και το πέτυχε.

Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν είναι πρόσωπο της “χρυσής τομής”. Πρόκειται για έναν ευφυέστατο δημοσιογράφο, συντηρητικών θέσεων με σχεδόν ορθολογιστική σκέψη και άμεση επικοινωνία με το κοινό του ΣΚΑΪ. Σαν δημοσιογράφος, όχι σαν παρουσιαστής, σκέφτεται, λέει, σχολιάζει με τρόπο σαφή, ενίοτε εριστικό, κατά περιπτώσεις λογικό, σίγουρα με επιχειρήματα που ακουμπούν στον θεατή του ΣΚΑΪ. Αν τον έχεις ακούσει στο ραδιόφωνο και δεν μένεις στη viral αναπαραγωγή των θέσεών του από το “ΣΗΜΕΡΑ”, αντιλαμβάνεσαι εύκολα πως δεν μιλάμε για έναν ελεύθερο σκοπευτή προκλητικών απόψεων αλλά για έναν άνθρωπο με συγκροτημένη σκέψη και βαθιά γνώση του πολιτικού σκηνικού. Με τον οποίο είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς. Γκρίζα ζώνη δεν υπάρχει.

Η Μαρία Αναστασοπούλου, από την άλλη, είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής. Με ισχυρό το αίσθημα “η φωνή μου ακούγεται θες ή δεν θες”, πλέον δεν είναι μια ακόμα παρτενέρ, αλλά μια δραστήρια δημοσιογράφος, ένας άνθρωπος με τον οποίο συνομιλείς επί ίσοις όροις όποιος και αν είσαι. Ένας άνθρωπος που ήρθε να δουλέψει σε συνθήκες περισσότεροι υγιείς από αυτές που προέκυψαν στον ΑΝΤ1. Στον ΣΚΑΪ πέρα από πιο ελεύθερη να κάνει και να πει αυτό που πραγματικά θέλει, η Μαρία Αναστασοπούλου βγαίνει και πιο όμορφη. Θέλει πολύ κόπο ένα τόσο φρέσκο και γλυκό κορίτσι να βγει “λιγότερο”, αυτό λοιπόν το κατάφερε ο ΑΝΤ1 και το αποκαθιστά σε ένα βαθμό ο ΣΚΑΪ. Πού φθάσαμε!

Το “μαζί” στον αέρα του ΣΚΑΪ λειτουργεί άψογα. Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε μπορεί να μην έχουν βρει τους ρυθμούς του “αέρα” ακόμα, αλλά η χημεία, η συνεννόηση, το coolness που θα πρέπει να χαρακτηρίζει ένα τηλεοπτικό δίδυμο στη διαχείριση του διαλόγου είναι στο απόλυτο. Αντιλαμβάνομαι πως όσα ακούγονται βέβαια δεν είναι αυτά που θα χαρακτηρίζαμε ως “κοινής αποδοχής”. Το ότι συμφωνούν μεταξύ τους δεν σημαίνει πως είναι το Ευαγγέλιο και σε αυτό θα πρέπει να ορκίζονται οι θεατές. Το “Live You” είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετήσει την ανάγκη του ΣΚΑΪ για στροφή στη βάση του. Και ποια είναι αυτή; Το συντηρητικό κοινό των ειδήσεων και με μία τάση διεύρυνσης προς άλλες, κεντρώες απόψεις.

Η εκπομπή έχει βρει ένα τέχνασμα, αυτό της άμεσης επικοινωνίας με τους θεατές για καταγγελίες. Το “θα σε βγάλω στον ΣΚΑΪ για να βρω το δίκιο μου” που έλεγε και ο Άρης Πορτοσάλτε στο τρέιλερ. Και σε ένα βαθμό δίνει αυτό το στίγμα η εκπομπή. Πώς λειτουργεί αυτό λοιπόν; Η εκπομπή δέχεται την καταγγελία, κάνει ένα μίνι ρεπορτάζ παρουσιάζοντας το πρόβλημα και καλεί στο πλατό ένα αρμόδιο πρόσωπο για να δώσει απαντήσεις και ενδεχομένως να επιληφθεί του ζητήματος. Δεν ανακάλυψαν τον τροχό, αλλά δεν πάνε και 100% στην πεπατημένη της ανακύκλωσης των θεμάτων της ημέρας. Εν μέσω αυτών των καταγγελιών μπορεί να τους κάτσει και κάποια σημαντική επιτυχία και η εκπομπή να “σκάσει” από εκεί που δεν το περιμένεις.

Μπορεί το “Live You” να πρωταγωνιστήσει στη ζώνη μετάδοσής του; Να είναι ηχηρά παρόν ως προϊόν είναι σίγουρο πως το μπορεί, το να κρατήσει πρωτιά σε τηλεθέαση από τις 11:45 ως τις 14:00 που δίνουν πάσα στη Λένα Φλυτζάνη θα είναι δύσκολος στόχος αλλά όχι ακατόρθωτος. Μη ξεχνάμε πως απουσιάζουν ενημερωτικά στοιχεία του παζλ του ανταγωνισμού μέχρι σήμερα (όπως η Τατιάνα Στεφανίδου) οπότε και το “Live You” παραμένει το τελευταίο ζωντανό ενημερωτικό show της ημέρας, εκτός από τα “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, που ακολουθούν βέβαια μετά από πολλές ώρες. Δεν θα πρέπει ως εκπομπή σε καμία περίπτωση να τη συγκρίνουμε με τις “Αλήθειες με τη Ζήνα”, που μετρούν πρωτιές στο δυναμικό κοινό, με άλλο σχεδιασμό και τακτική. Δεν θα πρέπει επίσης να πέσουμε στη λούμπα της κατάταξης μαζί με εκπομπές, όπως “Το Πρωινό” ή η “Super Katerina” που ακροβατούν ανάμεσα στη Ψυχαγωγία και την Ενημέρωση. Το “Live You” ανήκει στις αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές και με αυτές θα πρέπει να συγκρίνονται. Βρείτε έναν… Ευαγγελάτο, βάλτε τον απέναντι και να δούμε ποιος θα περάσει μπροστά στο σύνολο των θεατών.

At the end of the day, θα σας πω ότι το “Live You” είναι μια ακόμα ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ που μού αρέσει. Επειδή μου αρέσει η Ενημέρωση του ΣΚΑΪ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον αναγνώστη αυτών των γραμμών.

 

Αντωνάτος - Υπογραφή

 

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Πηγή: yupiii.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: