Η Γερμανία διοργάνωσε πρωτάθλημα ιππασίας χωρίς άλογο

September 21, 2024

Η Γερμανία διοργάνωσε πρωτάθλημα ιππασίας χωρίς άλογο

Διαφ.

Το πρώτο γερμανικό πρωτάθλημα χομπίστικης ιππασίας ξεκίνησε το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, με εκατοντάδες νεαρούς αναβάτες να διαγωνίζονται στο άλμα και στην ιππική δεξιοτεχνία πάνω στα ξύλινα άλογά τους.

Για την ακρίβεια, οι αναβάτες κρατούν στο χέρι μια μικρή ξύλινη μινιατούρα κεφαλής αλόγου την οποία κρατούν, ενώ κάνουν οι ίδιοι τα άλματα στην πίστα!

Δείτε το βίντεο:

Περίπου 300 αναβάτες -κυρίως νέοι, αλλά έχουν εγγραφεί και περίπου 20 ενήλικες- αναμένεται να καλπάσουν σε ένα γυμναστήριο το Σάββατο και την Κυριακή, παρακολουθούμενοι από 1.500 θεατές. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος ενός αυξανόμενου κύματος εκδηλώσεων χομπίστικης ιππασίας διεθνώς : οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία διοργάνωσαν επίσης τα πρώτα τους πρωταθλήματα φέτος.

«Η χομπίστικη ιππασία μου δίνει αυτοπεποίθηση και απλά απολαμβάνω να το κάνω με άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Max Gohde, ένας 15χρονος διαγωνιζόμενος από το Gifhorn της Γερμανίας, ο οποίος εξασκείται από το 2020. «Και τώρα υπάρχει επίσης αυτή η ατμόσφαιρα εδώ, όπου όλοι απλά χαίρονται για σένα. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ωραίο».

Οι εκδηλώσεις προήλθαν από ένα κίνημα βάσης στη Φινλανδία, όπου οι αναβάτες έτρεχαν με τα άλογά τους μέσα στα σκανδιναβικά δάση πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η ενασχόληση αυτή εκτοξεύτηκε έκτοτε σε δημοτικότητα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του αποκορύφωμα της πανδημίας του κοροναϊού και πιστώνεται με την ανάδειξη της γυναικείας ενδυνάμωσης για τους λάτρεις της.

«Φυσικά, όταν το βλέπεις έτσι, στην αρχή φαίνεται αστείο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται πραγματικά για ένα επίπονο άθλημα. Είναι ένα μείγμα στίβου και γυμναστικής, και πρέπει να είσαι σε καλή φόρμα γι’ αυτό», δήλωσε ο Andreas Karasek, διευθύνων σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της Γερμανικής Ένωσης Χόμπι Χόμπι. Είπε ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 5.000 ενεργοί ιππείς χόμπι στη Γερμανία και 230 σύλλογοι.

Η Felicia Walter, 18 ετών, οπαδός του χόμπι της ιππασίας από το Βισμπάντεν, λέει ότι θέλει να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα του χρόνου. «Και κάποτε μας κορόιδευαν γι’ αυτό», είπε. «Αλλά όταν είσαι μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, νομίζω ότι πάντα λειτουργεί και ειδικά τώρα, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, έχεις ένα αίσθημα συντροφικότητας».

Η Britta Skott, η οποία ασχολείται εδώ και τρία χρόνια, πιστεύει ότι το άθλημα είναι «απίστευτα διασκεδαστικό» και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να «ζήσουν το πάθος τους για τα άλογα χωρίς να χρειάζεται να καθίσουν σε πραγματικά άλογα».

Η Julia Mikkonen, επικεφαλής της Φινλανδικής Ένωσης Χόμπι Χόμπυ Χόρσε, δήλωσε ότι το χόμπι Χόμπυ συνδυάζει τη φινλανδική κουλτούρα της χειροτεχνίας – μερικοί αναβάτες φτιάχνουν και διακοσμούν τα δικά τους ραβδιά και βαλσαμωμένα κεφάλια αλόγων – με τη γυμναστική και τον αθλητισμό.

Στη Γερμανία, η εθνική ένωση hobby horsing ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο με μόλις 13 μέλη. Τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 ενεργοί αθλητές και περισσότεροι από 200 σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Πηγή: The Washington Post
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: