Ρένα Βλαχοπούλου: Πώς είναι σήμερα ο τάφος της στην Κέρκυρα
Ήταν 1988 όταν η Ρένα Βλαχοπούλου υπέστη γαστρορραγία.
Άρχισε η σταδιακή κάμψη της καριέρας της, καθώς δεν θα ήταν πλέον τόσο εκρηκτική και ζόρικη όπως ήταν ως τότε γνωστή.
Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να είναι παρούσα στο θέατρο, εισπράττοντας την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού. Την περίοδο 1992-1993 έπαιξε για τελευταία φορά σε επιθεώρηση, ενώ το 1995 σε τηλεοπτική σειρά.
Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουλίου του 2004, έπειτα από νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε ηλικία 81 ετών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να εγχειριστεί, επειδή υπέστη διάτρηση στομάχου, που οφειλόταν σε υποτροπή του ζαχάρου που την ταλαιπωρούσε για χρόνια. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου, αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα.
Στις 30 Ιουλίου 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη το Σάββατο 31 Ιουλίου 2004, υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ήρθε από την Κέρκυρα, με παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά, ως ένδειξη πένθους. Η γενέτειρά της, την τίμησε, ονομάζοντας το παλιό θέατρο «Μον Ρεπό», σε θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου».
Τον Σεπτέμβριο του 2016 το πολυτελές σπίτι της Ρένας Βλαχοπούλου στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας πουλήθηκε σε μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία προκειμένου να ανακαινιστεί και να νοικιάζεται. Έχει ακόμα και σήμερα τον τίτλο της τελευταίας κόμισσας της Κέρκυρας.
Έτσι είναι σήμερα ο τάφος της Ρένας Βλαχοπούλου
Στις 23 Δεκεμβρίου 2023, οι ανιψιές της, πραγματοποίησαν τη τελευταία επιθυμία της, μεταφέροντας τα οστά της στον οικογενειακό τάφο στο Α’ Νεκροταφείο Κέρκυρας
Διαβάστε επίσης:
- Αν μπορείτε να αγγίξετε το μικρό σας δαχτυλάκι με τον αντίχειρα να τι σημαίνει
- Γ. Καραϊσκάκης: «Ρώτησα τον μποúτσоν μου και μου είπε να μη σε προσκυνńσω»
- 25 Μαρτίου 1821: Η ιστορία του Σωτήρη Κοντιζά από όταν ήταν Εύζωνας