Μενδώνη σε προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Γιατί δεν το έχετε επισκευάσει με τόσα εκατομμύρια;» – Χαμός με τον καβγά τους
Σε φορτισμένο κλίμα εξελίχθηκε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αργολίδα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε έργα της περιοχής, σημειώθηκε έντονος δημόσιος διάλογος μεταξύ της υπουργού και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου.
Η υπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένη από καθυστερήσεις στην εξέλιξη συγκεκριμένων παρεμβάσεων και επέπληξε σε αυστηρό τόνο την αρμόδια υπηρεσιακή παράγοντα, παρουσία συνεργατών και τοπικών φορέων, προκαλώντας αιφνιδιασμό και αμηχανία στους παριστάμενους.
Κατά την επιθεώρηση, η κυρία Μενδώνη φέρεται να ρώτησε γιατί δεν έχει προχωρήσει η επισκευή συγκεκριμένου μνημείου, για να λάβει την απάντηση από την κ. Παπαδημητρίου ότι το κόστος φτάνει τις 45.000 ευρώ.
Η απάντηση αυτή πυροδότησε την αντίδραση της υπουργού, η οποία απάντησε: «Και ποιος τα αρνήθηκε; Έχετε πάρει εκατομμύρια!».
Όταν η προϊσταμένη ζήτησε να μη γίνονται συστάσεις δημοσίως, η υπουργός ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας:
«Σε παρακαλώ πολύ. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο χώρο, μέσα στην καρδιά της πόλης να είναι αυτό. Άλκηστη, πρόσεξε!».
Δείτε το απόσπασμα που κατέγραψε η κάμερα του Αργοναυπλία TV στο 17:30
Διαβάστε επίσης:
- Θρήνος για τον Αναστάση Κολοβό – Βρέθηκε νεκρός ο φίλος του που αγνοούταν
- Όλοι παραδέχονται τον Κωνσταντίνο Φλώρο: Είπε για τους δόκιμους υπαξιωματικούς αυτό που δεν περίμενε κανείς
- Κόνι Μεταξά: Tράκαρε μόλις παρέλαβε τις πινακίδες της και στο τέλος συμβούλευσε… τον εαυτό της να πάει σπίτι με τα πόδια